Grönland Nereye Gidilir?

Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde bulunan Grönland, Danimarka'ya bağlı özerk bir ülke olarak geçmektedir. Grönland, dünya üzerinde en büyük ada olma özelliğine sahiptir. İlk defa Norveçli bir denizci tarafından keşfedilen bu ada anlamı bakımından “Yeşil ada” demektir.

07.07.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:04) Grönland Nereye Gidilir?

Tamamen bir doğa harikası olan ve doğal güzellikleri içinde bulunduran Grönland’ın neredeyse tüm gezilecek yerleri müzeler dışında, doğal parklar, dağlar ve buz kayacıklarıdır.

Ilulissat Buz Fiyordu, Grönland Kuzey Doğu Ulusal Parkı, Hiawatha Glacier buzulları, Grönland’ın görülecek yerleri arasındadır. Adı verilen buzullar ve birçok buzul daha Grönland’ın gezilecek yerleri arasında yer almaktadır. Yaklaşık 56.000 kişilik nüfuslu küçük bir kent olan Grönland’ın gezilecek yerlerini şu başlıklar altında toplayabiliriz:

Grönland Doğu Ulusal Parkı’nı Gezmek

Grönland Doğu Ulusal Parkı, 1974 yılından beri ziyaret açık bir yer olarak kullanılmaktadır. Grönland’ın aynı zamanda tek ulusal parkı olarak bilinmektedir. 972 bin km’lik araziye sahip olan parkta gezi oldukça güçtür. Grönland’ın ikliminin soğuk olması sebebiyle de bu güç gezi daha da güçleşmektedir ancak buzullardan arta kalan manzaraları seyretmek ve Ulusal Park içerisinde yer alan vadileri gezmek tüm bunlara değdiğini göstermektedir. Danimarka Krallığı’nın tek Ulusal Parkı olan Grönland Doğu Ulusal Parkı, bitki ve hayvan türlerinde çok fazla çeşitlilik göstermekte, soğuk ancak derin ve keşfedilebilecek birçok arazi ve vadisi olması sebebiyle de ziyarete açık bulunmaktadır. Ziyaret edildiği takdirde de pişman olunmayacak bir yer olarak geçmektedir.

Grönland’ta Sisimiut’u Gezmek

Bu bölgenin en çok bilinen yeri ve özelliği Sisimiut evlerinin olduğu ve bu evlerinin de Kuzey ışıklarına baktığı tarafıdır. Kuzey ışıklarının buradan görünmesi sebebiyle birçok otel ve turizm burada önemli bir yere sahiptir. Özellikle Nisan-Mayıs aylarında daha da canlanan Grönland, renkli evleri ile sakin bir nüfusa sahiptir. Bu bölgeyi ziyaret ederken temel amacınız, Kuzey ışıklarını görmek ise her ay gidemeyeceğinizi bilmeli ve Kuzey ışıklarını görebileceğiniz ayları yani Eylül-Ekim Nisan ya da Mayıs aylarını tercih etmelisiniz. Bu şehrin Kuzey ışıkları dışında en çok dikkat çeken özelliği ise renkli evlerinin bulunması ve bu renkli evlerin çatılarının özel dizayn ile yapılmış olmasıdır.

Grönland’ta Yapılması Gerekenler

Bu bölge UNESCO tarafından Dünya Mirası listesi arasında yer almaktadır. Burası buz fiyordlarının, buzulların ve ulusal parkların olduğu bir bölgedir. Çok fazla buzullarla kaplı olduğu için bölgeye gidişler güçlükle sağlanmaktadır. Danimarka'nın Kopenhag sehrinden ya da İzlanda'nın Reykjavik şehrinden hareket eden uçakla bu bölgeye ziyarette bulunabilirsiniz. Bu bölgede yapacağınız şey, bir masal Diyarında olduğunuzu fark etmeniz ve buzullar arasında bir tekne ve gemi ile seyahate çıkmanız ve serin suların, soğuğun farkına varmanız olacaktır. Tamamen göz alıcı bir doğal güzelliğe sahip olan Grönland’ın batı kıyılarında konumlanan birçok kentin buzlardan ibaret olduğunu unutmamalı ve buzullar arasında yer alan kayacıkları da ayrıca ziyaret etmelisiniz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal