Dominika Gezilecek Yerler

Dominika, kuzeyinde Guadeloupe, güneyinde ise Martinique Adası bulunan, ada devletidir. Başkenti Roseau’dur. Dominika’da gezilecek yerler müze ve ulusal park ağırlıklıdır. El değmemiş doğası ve yağmur ormanları büyük bir ilgi çeker.

22.06.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:47) Dominika Gezilecek Yerler

Betonlaşmaya gitmeyerek adanın doğallığını korumak istemişlerdir. Adanın büyük çoğunluğu yemyeşil alanlardan oluşmaktadır. Lüks otelleri seviyorsanız eğer burada biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü otelleri de doğa gibi saf haline yakındır. Plajları oldukça ilgi çeker. Dünyanın ikinci büyük kaynar suyuna da ev sahipliği yapar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 21 günü aşmayacak ziyaretleri için vize istenmediğinin de altını çizelim.

Morne Trois Pitons Ulusal Parkı: Park, 1997 yılından itibaren UNESCO koruması altındadır. Adını, ülkenin en yüksek dağından alan Morne Trois Pitons Ulusal Parkı dünyanın en büyük ikinci sıcak gölü olan Boiling Gölü’ne ev sahipliği yapmaktadır. Middleham ve Trafalgar şelaleleriyle de doğanın güzelliğini gözler önüne seren Park, Morne Trois Dağı’na çıkanların da tercih ettikleri yerlerden biridir. Dağın yükseklerine çıktıkça bitki örtüsü de değişir. Çeşitli bitkilerle karşılaşabileceğiniz bu yürüyüşte nefes kesen manzaralarla karşılaşacaksınız.

Champagne Plajı: Şampanya Plajı, Dominika’da gezilecek yerler arasına mutlaka almanız gereken bir yerdir. Denizin altında bulunan volkan deliklerinin buhar üflemesiyle denizin üzerinde kabarcıklı ve köpüklü bir su halini alıyor. Bu sebeple de Şampanya Plajı denilen plaj, turistler arasında da çok meşhurdur. Dalışta yapabileceğiniz plajda çakıl taşları olması nedeniyle güneşlenmek biraz zor olabilir.

Roseau Müzesi: Kültürel ve tarihi bir müze olan Roseau, deniz manzarasına sahiptir. Bölgenin tarihi ve kültürel yapısıyla alakalı çeşitli eserleri inceleme şansını elde edeceksiniz.

Southern Ohio Müzesi: Kültür sanat müzesi olan Southern Ohio müzesi, Pazar ve pazartesi günleri haricinde ziyarete açıktır. Çeşitli sanatçıların eserlerinin ve resimlerinin sergilendiği müze, ülkenin en ünlü kültür sanat müzesidir.

Roseau Botanik Bahçeleri: Rengarenk çiçekler ve bitki örtüsüyle donatılmış olan Roseau Botanik Bahçeleri, yürüyüşlere ve romantik bir gün için mükemmel tercihtir. Kalbinizi titreten güzelliği ve kuş cıvıltılarıyla huzurlu dakikalar geçirmenizi sağlayacaktır. Küçük olduğu düşünülse de güzelliği bunu gölgeliyor.

Festivaller

  • Karnaval: Bu festivalle birlikte yerel kültürü de yakından inceleyebilirsiniz. Her yıl, Paskalya zamanından önce kutlanan festival ticari bir amaç için yapılmamaktadır.
  • Sanat Festivali: Nisan-Haziran aylarında başlar. Ülke genelinde çeşitli tiyatrolar, filmler oynatılır. Müzelerde çeşitli sanatçılara ait eserler sergilenir. Sanata meraklı turistler için ilgi çekici bir etkinliktir.
  • Dalış Festivalleri: Her yıl Temmuz ayında düzenlenir. 9 gün boyunca süren festivalde yarışmalar düzenlenir. Dalış konusunda eğitimlerde verilen festivalde bu açınılmaz ve denenmesi gerek bir etkinliktir. Denizin üstünde güzellikler olduğu kadar denizin altında da görülmesi gereken muhteşem bir dünya vardır. Özellikle maceraperest insanlar için bu muhteşem bir deneyim olacaktır. Domanika’da gezilecek yerler sadece kara üzerinde sınırlı değil aynı zamanda denizin altında da seçenekler bulunduruyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal