Çekya Turu

Bir Ortadoğu Avrupa ülkesidir Çek Cumhuriyeti. Bohemya ve Marovya isimlerindeki iki bölgeden oluşur. Ve ayrıca Silezya denen bölgenin de bir parçasıdır.

22.06.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:44) Çekya Turu

Toplamda 14 tane ili bulunmakla beraber içlerinden en büyük şehri olan ve nüfusa sahip olan şehir ise Prag’dır. Ayrıca ülke Avrupa’nın da en büyük ikinci ateist ülkesidir. Çekya’da yaşayan halkın %60 ı gibi büyük bir çoğunluğu hiçbir dine inanmaz ve bu sebeple de kilise manastır gibi yerler konser salonlarına dönüştürülmüş veya müze maksatlı kullanım yerlerine dönüştürülmüştür. Ülkede dünya çapında bilinen sanat ise kristal ve cam işlemeleri gibi sanatlardır. Bu dallarda bütün dünyaya nam salmıştır Çekya. Ayrıca halkın bira tüketiminden dolayı ise ülkede kişi başına bira içen insan sayısına bakıldığında dünyadaki birinci sırayı almıştır Çekya halkı. Sanata çok değer veren bir millettir ayrıca Çek Cumhuriyeti. Özellikle Bohemya halkının müziğe olan düşkünlüğü herkes tarafından bilinen özelliklerdendir. Ve okur, yazarlık oranı ise %99 olan bu ülkede kültür seviyesi son derece üsttedir. Çekya turu denildiğinde ne zaman gidileceğinden bahsetmek lazım birazda işte;

Ne Zaman Gidilir?

Ilıman, karasal iklime sahip olduğundan fazlasıyla sıcaklık farkları gözlemlenebilir Çek Cumhuriyeti'nde. Kışları fazlasıyla sert bir mevsim geçer ve kar yağışları çok fazla olur. Bu yüzden kışın o dondurucu soğuğunda gezmeyi tercih etmek yerine daha çok yaz aylarının hafif serin geçtiği mayıs-eylül gibi ayları tercih edebilirsiniz.

Ekonomisi

Kişi başı düşen gelire bakıldığında ekonomisinin oldukça yüksek olduğu söylenebilir. Ekonomisi genel olarak sanayiye dayalı bir ülkedir Çek Cumhuriyeti. Ayrıca Avrupa’nın otomobil üreten en büyük beşinci ülkesi olmayı da başarmıştır. Bunlar dışında ise ülkede tarımla uğraşan insan oldukça fazladır özellikle büyük baş hayvancılığı ile ilgilenenlerin sayısı fazlaca. Bir başka gelir kaynakları ise turizmden sağladıkları gelirdir.

Kültürü

Çekya turu yapmadan önce ülkenin bir de kültür yapısına göz atalım istedim. Genel olarak güvenli olan ve suç oranı düşük bir ülkedir Çekya. Sıkı kurallarla yönetilen ülkede kural esnekliği konusunda bir taviz verilmemektedir. Örneğin alkollü iken motorlu taşıt sürmenin cezası oldukça ağır ve masraflı olacaktır. Bunlar dışında sigara genellikle her yerde yasaldır ve uyuşturucu ise belirlenen sınırlarda yasal olup içilebilmektedir.

Mutfağı

Çekya turu katılımcısı olacaksınız, Çek Cumhuriyetin’de et yemeklerinin tadına bakmalısınız. Buradaki çoğu restoranda ise kaz, ördek, tavşan gibi av ürünleri yiyecekleri de oldukça fazladır. Çorbalara oldukça fazla önem verirler. Çek mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olmuş Domuz Kaburgası ise oldukça sık tüketilen yiyeceklerden biri olmuştur. Bu yiyecek yapılırken domuz etinin en lezzetli yerinden yapılan bir yemek olduğu düşünülmektedir halkı tarafından. Bunlar dışında ise ünlü yemekleri arasında kaz bacağı, domuz bacağı, tavşan yemeği, kızarmış ördek gibi yiyecekler vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal