Topuklu Ayakkabı Doğurganlığı Etkiler Mi?

Topuklu ayakkabı giyen kadınlarda erkeklere nazaran daha sık bel ağrısı olur ve doğurganlığı etkiler. Topuklu ayakkabı giymek zararlı mıdır? Gebeliğe zararı var mıdır?

26.01.2021-16:56 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-16:56) Topuklu Ayakkabı Doğurganlığı Etkiler Mi?

'Macaristan’da topuklu ayakkabı giyen kadınların ‘doğurganlık’ mesajı verdiğine dair bir çalışma yapıldı. Sırtın kıvrılmasına etki eden topuklu ayakkabının, kadınların doğum yapma şansını arttırdığını savunan çalışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulanık, '

Kadın sağlığı açısından, 'topuklu ayakkabılar daha sağlıklıdır' veya 'doğurganlığı arttırmak' gibi yöntemlerimiz yok. İnsanların doğurganlığının iyileşip iyileşmediğine dair bilimsel bir sonuç yok. Bu araştırmaya tam anlamıyla dahil olan kişiler bu nesnelere baktıklarında bu anlamda topuklu ayakkabılar daha çekici ve daha zengin görünüyordu. Çalışma, yüksek topuklu giyenlerle topuklu giymeyenler arasında yapılan kör bir çalışmadır. Yani bu bir araştırmadır, topuklu ayakkabı ile topuklu ayakkabı arasındaki ayrım ne olursa olsun, yüksek topuklu giyen kişiler erkeklerden daha fazla ilgi çekecek ve bu da doğurganlığı artıracaktır. Bunun jinekolojik bir etkinliği yoktur. Evrimsel süreci gözlemlerken genel varsayım, bu anlamda karşı cinsin daha sağlıklı görünen kadınları daha çabuk bulabileceği yönündedir. Ancak tıpta, kadın sağlığı söz konusu olduğunda, 'topuklu ayakkabılar daha sağlıklıdır' veya 'doğurganlığı arttırmak' gibi yöntemlere sahip değiliz.

GEBELİĞİN DEVAMI AÇISINDAN ZARARLI

Hamilelik, vücuttaki fizyolojik değişikliklerin sürecidir. Hamile kadınlar mümkün olduğunca rahat ayakkabılar giymenizin tavsiye edildiğini bilirler. Çünkü mevcut durumda ödem olacaklar. Hamileliğe bağlı olarak vücudun düşme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle hamilelik sırasında aşırı bir durum veya engel yoksa hamile kadının sağlığını sağlamak ve hamileliğe devam etmek için düz ayakkabı ve ortopedik ayakkabı giymenizi tavsiye ederiz.

BİLİMSEL BİR SONUÇ YOK

İnsanların doğurganlığının iyileşip iyileşmediğine dair bilimsel bir sonuç yok. Bu çalışmaya tam anlamıyla dahil olan kişiler bu nesnelere baktıklarında bu anlamda topuklu ayakkabı giyenlerin daha çekici ve zengin göründüğü görüldü. Aynı çalışmada bazı yorumlar vücut kitle indeksi yüksek olan hastaların çekiciliğinin azaldığına işaret etti. Aslında bu işin sonucudur. Araştırma çerçevesinde bel kıvrımlarının doğurganlık için etkili olduğu tespit edilmiştir. Ancak literatüre baktığımızda yüksek topuklu giymenin bu anlamda bel ve omurgayı etkilediğini gösteren herhangi bir veri bulunmamaktadır. Pelvis ve boyun bölgesinin eğiminde bazı farklılıklar görüyoruz. Bu çalışma bu sorunları çözmedi.

SIRT VE BEL BÖLGESİ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Açıkçası yüksek topuklu ayakkabı giymenizi önermiyoruz. Modaya uygun kadınlar için ilk tercihtir. Ancak maalesef fiziksel sağlığımıza uygun değil. Özellikle topuklu ayakkabı giyerken ayağın ön kısmına binen yük daha fazla olacaktır. Sonuç olarak ayaklara düz bir şekilde basılmadığı için yük kalça, bel ve sırtı olumsuz etkiler. Kesinlikle giymek istiyorsanız, sadece kısa bir süre takmanız tavsiye edilir. Ayağın ön tarafında bulunan halluks valgus (ayak deformitesi) erken aşınma ve yıpranma dediğimiz hastalığa neden olabilir. Genel olarak bu, fiziksel sağlığımız için çok sağlıklı bir ayakkabı modeli değildir. Sağlıklı ayakkabı modeli, ayağın ön kısmını sıkmayan, kaliteli malzemeden yapılmış ve topuğun ayağın ön kısmına göre 1-2 cm yüksek olduğu ayakkabı modelleridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal