Moderna Güney Afrika'da Ortaya Çıkan Kovid-19 Türüne Karşı Yeni Aşı Çalışmasına Başlayacak

ABD’li ilaç firması Moderna, Güney Afrika'da görülen yeni Kovid-19 türüne karşı bağışıklık sisteminin çok daha güçlü olması için yeni aşı çalışmalarına 2 ay içerisinde başlamayı planladıklarını bildirdi.

26.01.2021-15:44 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-17:38) Moderna Güney Afrika'da Ortaya Çıkan Kovid-19 Türüne Karşı Yeni Aşı Çalışmasına Başlayacak

Moderna tarafından yapılan açıklamada, laboratuvar testlerinin koronavirüs aşısının ilk kez İngiltere'de görülen B.1.1.7 olarak bilinen türüne karşı vücudun antikor üretimine teşvik konusunda etkili olduğunu gösterdiği belirtildi.

Bunun yanı sıra, Güney Afrika’da görülen B.1.351 adı konulan türe karşı vücuttaki antikorlarda 6 kat azalma görüldüğü fakat buna rağmen aşının koruyucu etkisinin beklenenden daha fazla olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, B.1.351'e karşı bağışıklık sisteminin daha da güçlendirilmesini hedefleyen yeni aşı çalışmasına 2 ay içerisinde başlanmasının planlandığı ve çalışmada, orijinal aşıya takviye doz ilave edilmesinin, virüsün yeni türüne karşı antikor seviyelerini artırıp artırmayacağının test edileceği belirtildi.

 

Moderna Başkanı Stephen Hoge, açıklamada görüşlerini bildirerek ‘Virüsün bu yönde mutasyona uğramaya devam etmesi ve bundan bir yıl sonra hala bir şekilde dolaşımda olması durumunda, bunu ele almak için güçlendirici aşı gibi araçlara sahip olmanın mantıklı olduğunu düşünüyoruz’ ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal