19.01.2021-10:19 (Son Güncelleme:30.11.-0001-00:00)


1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakımevleri ve huzurevlerinde kalan kişilerin, bu kişilerin bakımından sorumlu olanların ve 90 yaş üzeri vatandaşların aşılanacağını bildirdi.



2

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Aşılama programının 1'inci aşamasının 2'nci adımına geçiyoruz. Yarından itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak’ dedi.



3

Bunun yanı sıra, Bakan Koca, yaşı 90’ın üzerinde olan vatandaşlar için de aşılama programının başlayacağını belirtti.



4

‘Hafta Sonuna Kadar Tamamlamaya Gayret Edelim’

‘Hafta Sonuna Kadar Tamamlamaya Gayret Edelim’

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Koca, 81 ilin sağlık müdürleriyle video konferans yöntemi ile görüşerek aşılama takvimiyle ilgili talimatları anlattı.



5

14 Ocak tarihinde başlatılan aşı kampanyasında 830 bin kişiye ulaşıldığını aktaran Koca, il sağlık teşkilatlarına ve aşılamada görevli olan sağlık çalışanlarına gayretleri için teşekkür etti.



6

Bakan Koca, ‘Sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan aşılamayı çarşamba günü itibarıyla bitirelim istiyoruz. Çünkü Bilim Kurulumuzun hazırladığı plan çerçevesinde bizim aşamaları hızla takip ederek yol almamız gerekiyor’ dedi.



7

Koca, hastalık gibi bazı istisnai durumlar nedeniyle aşısını olmayan sağlık çalışanlarının sürecin devamında aşı yaptırabileceğine dikkat çekti.



8

Aşı Sırası Geçen Sağlık Çalışanları Tüm Basamaklar Bittikten Sonra Aşı Olacak

Aşı Sırası Geçen Sağlık Çalışanları Tüm Basamaklar Bittikten Sonra Aşı Olacak

Aşı olması gerektiği tarihte aşı olmayan sağlık çalışanlarına tüm basamaklar bittikten sonra tekrar sıra geleceğini ifade eden Koca, konuşmasına şöyle devam etti:



9

‘Yarından itibaren huzurevleri, engelli ve bakımevlerinde aşılamaya başlamak istiyoruz. Bütün illerde bizim bu organizasyonu güçlü şekilde yapmamız önemli. Özellikle huzurevi, bakımevi ve engelli evlerini hafta sonuna kadar tamamlamaya gayret edelim. Yerinde yapılan aşıdan sonra olabilecek alerjik ve benzeri reaksiyonlara gerektiğinde müdahale etmeleri için sağlık ekibinin 1 saat kadar beklemesi gerekir.



10

Ayrıca yarından itibaren 90 yaş üstünde olan vatandaşlarımızı da aşılamak istiyoruz. 90 yaş üstü vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına getirmeden; aşılamalarını evinde, yerinde organize etmenizi istiyoruz. Sağlık ekibinin gerektiğinde müdahale yapabilecek nitelikte olması ve acil durum ekipmanıyla birlikte eve giderek yapması son derece önemli. Bunun takvimini de cumartesi ve pazar dahil olmak üzere hafta sonu tamamlamış olalım.’



11

Bakan Koca, toplantıda, il müdürlerinden mevcut duruma ilişkin bilgi alarak, değerlendirmeleri dinledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR