Sert Düztabanlık Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Sert düztabanlık olarak ifade edilen ayak sorunu nasıl oluşur ve tedavisi nasıl yapılır sorularının cevaplarını derledik.

28.10.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-10:50)

Ayak kayması olarak da ifade edilen sert düztabanlık aslında doğarken ya da duruş bozukluğundan ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

SERT DÜZTABANLIK NEDİR?

Sert düztabanlık; doğumda kendini göstermekte ve kayık ayak olarak ifade edilen görüntünün meydana gelmesine neden olmaktadır. Çoğu vakit ayak bileği kemiklerinden birinin duruşunun bozukluğundan kaynaklanmaktadır ve birlikte başka hastalıklar da olabilmektedir. Muayenede mutlak teşhis konulabilmektedir. Yenidoğan aşamasında bazı germe egzersizleri ve alçılamalar uygulansa da; genellikle 6-12 aylıkken cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Sert düztabanlıklar tedavi edilmezse kalıcı sakatlığa neden olabilmektedir. Fark edildiğinde zaman kaybetmeden uygun tedavinin yapılması lazımdır. Sert düztabanlık ne kadar erken fark edilirse ve tedavisine ne denli erken başlanırsa, uygulanan tedaviden yüz güldürücü netice alma ihtimali bir o kadar yükselmektedir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal