Spor Ayakkabılardaki Üstteki Delik Ne İşe Yarar?

Spor ayakkabılarda üst tarafta yer alan delik genelde kullanılmasa da aslında neden orada olduğunu merak ederiz. İşte, deliğin işlevi…

15.10.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-15:55)

Spor ayakkabılarında genellikle koşu ayakkabılarında yer alan üst taraftaki ekstra bağcık aslında göründüğünden daha yararlı.

SPOR AYAKKABILARDAKİ ÜSTTEKİ DELİK NE İŞE YARAR?

Spor ayakkabılarımızın bağcıklarını bağlarken fark etmişsiniz. Bütün bağ deliklerinin en üzerinde, şu biçiminde öteki deliklerle aynı hizada olmayıp azıcık geride yer alan ilave bir bağ deliği daha vardır. Bu deliği hemen hemen herkes kullanmayız. Üstelik ne işe yaradığını ve nasıl kulanılacağı da bilmeyiz. "Bağ kilidi” , ya da "topuk kilidi" olarak isimlendirilen bir bağlama sistemi için kullanılan bu ilave deliğin, koşu esnasında topuğumuzu ayakkabı içerisinde sabit tutmak ve kaymasını önlemek gibi önemli bir görevi mevcut. Üstelik bağcığın bu deliğe bağlanma biçimi de diğer deliklerden farklı.  Bağcıklar son deliklerin ardından, dıştan içe olacak biçimde bu ilave deliklerden geçiriliyor ancak hepsinin çekmeden evvel arasındaki boşluktan karşılıklı olarak bağ uçları geçiriliyor ve ardından çekilip sıkılaştırılarak düğüm atılıyor. Bağlama yöntemi azıcık karmaşık olduğundan şu videoyu izlemek konunun daha iyi anlaşılmasına destek olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal