Gribi Atlatmak İçin Antibiyotiğe Sarılmayın!

Özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında yaşadığımız gribal enfeksiyon rahatsızlığı için doktorunuz önermeden antibiyotik kullanmanız çok sakıncalıdır.

10.12.2019-13:59 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-13:49)

Kışa aylarında ve özellikle mevsim geçişlerinde yaşadığımız grip rahatsızlığı için doktorunuz önermeden antibiyotik kullanmanız çok sakıncalıdır.

GRİP OLANLAR DİKKAT!

Grip tedavisinin belirtileri azaltmaya yönelik olduğunu söyleyen Doç. Dr. Elif Hakko, “Bağışıklığı tam olan kişilerde antiviral ilaçlar kullanılmaz. Ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, öksürük kesiciler kullanılabilir. Hastanın istirahat etmesi ve bol sıvı alması önerilir” önerisinde bulundu. Diyabet, kalp, böbrek hastalıkları, kanser hastaları, gebeler, küçük çocuklar ve 65 yaş üstündeki kişilerin klinik durumları değerlendirilerek antiviral ilaçların kullanımının gündeme gelebildiğini belirten Doç. Dr. Hakko, “Grip bir virüs hastalığı olduğundan antibakteriyel olan antibiyotiklerin tedavide yeri yok. Kullanılması durumunda mevcut üst solunum yolu florası etkilenebilir, daha da kötüsü antibiyotik direncine neden olabilir” dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal