Ramazan'ın ilk sahuru bugün mü yarın mı? Ramazan'ın 1. sahuruna 1 Nisan mı 2 Nisan günü mü kalkılacak?

Sabırsızlıkla beklenilen Ramazan ayına az bir zaman kala, oruç ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenler Ramazanın ilk sahuruna bugün mü yoksa yarın mı kalkılacağını araştırmaya başladılar. Peki, Ramazan'ın 1. sahuruna 1 Nisan mı 2 Nisan günü mü kalkılacak?

01.04.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-11:34) Ramazan'ın ilk sahuru bugün mü yarın mı? Ramazan'ın 1. sahuruna 1 Nisan mı 2 Nisan günü mü kalkılacak?

2022 yılı Ramazan ayında oruç ibadetlerini tam ve eksiksiz yerine getirmek isteyen müslümanlar, ilk oruç günü için sahura ne zaman kalkılacağı yönündeki sorularıyla araştırmalar yapıyor. En çok cevabı merak edilen soru Ramazan'ın ilk sahuru bugün mü yarın mı? şeklinde olurken sahurun hangi gece yapılacağı merak ediliyor.

Ramazan'ın ilk sahuru bugün mü yarın mı?

Ramazan'ın ilk sahuru bugün mü yarın mı?

Mübarek Ramazan ayı için geri sayım başlarken ilk oruca kalkacak olan müslümanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı bir takvim yayınladı. Yayınlanan takvime göre ise 2022 yılında Ramazan ayının ilk günü 2 Nisan olarak gösterildi. 

Ramazan'ın ilk sahuru bugün mü yarın mı?

Tüm islam alemi 2 Nisan tarihinden itibaren müslümanlığa farz olarak getirilen oruç ibadetini yerine getirebilecekler. Son oruç günü ise 1 Mayıs gününe denk geliyor. Yani Ramazan Bayramı arefesinin olduğu gün vatandaşlar son gün oruçlarını tutacaklar.

Ramazan'ın 1. sahuruna 1 Nisan mı 2 Nisan günü mü kalkılacak?

Ramazan'ın 1. sahuruna 1 Nisan mı 2 Nisan günü mü kalkılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takviminde Ramazan'ın 1. günü için 2 Nisan Cumartesi 2022 işaretlenmiştir. 

Ramazan'ın 1. gecesi ise 1 Nisan Cuma'yı 2 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece olarak belirtilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal