Bu sene Ramazan ilk orucu ne zaman başlıyor? 2022 Ramazan ayı başlangıç tarihi

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala vatandaşlar sahura kalkmayı ve ilk oruçlar için niyet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorlar. Türkiye'de Ramazan ayının ilk orucun hangi gün tutulacağı ve hangi gün biteceği de araştırmalar arasında yer alırken '2022 yılı Ramazan ayının ilk orucu ne zaman başlıyor?' sorusu son günlerin en çok yanıt aranan sorular arasında yer aldı.

10.03.2022-13:01 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-13:02) Bu sene Ramazan ilk orucu ne zaman başlıyor? 2022 Ramazan ayı başlangıç tarihi

İslam aleminin en güzel ve en önemli ibadetlerinden biri olan oruç ibadetinin yapıldığı Ramazan ayına az bir zaman kaldı. Vatandaşlar tarafından heyecanla beklenen Ramazan ayında vatandaşlar birlik ve beraberlik içinde sahurlarına kalkacak ve oruçları için niyet edecekler.

2022 yılında Nisan ayında başlayacak olan Ramazan ayında oruç tutacak olan vatandaşlar, oruç için kalkacakları günü öğrenebilmek için Diyanet takvimini araştırmaya başladılar. Bilindiği üzere Diyanet tarafından yayınlanan Ramazan takviminde 2022 yılı oruç günlerinin başlangıç tarihi ile birlikte bitiş tarihi detayları da veriliyor.

Ramazan ilk orucu ne zaman başlıyor? 2022 Ramazan ayı başlangıç tarihi 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvimde Ramazan ayının 2 Nisan tarihinden başlayacağı belirtiliyor.2022 yılı Ramazan Bayramı ise 2 Mayıs tarihine denk geliyor. 1 Mayıs gününün arefe günü olarak kabul edildiği Ramazan Bayramı'nın son günü ise 4 Mayıs tarihi olacak.

İlk oruç hangi gün tutulacak?

Mübarek üç ayların sonuncusu olarak bilinen Ramazan ayı sürecinde oruç tutacak olan vatandaşlar 2 Nisan Cumartesi günü akşamı sahura kalkarak dini anlamdaki vecibelerini yerine getirmeye başlayacaklar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal