Alman basını övgüler yağdırdı! Umudun adı Bayraktar!

Alman Bild gazetesinde 'Umudun Silahı Bayraktar' başlıklı bir haber yayımlandı. Haberde Türk yapımı SİHA'lara övgüler yağdı.

10.03.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-15:41) Alman basını övgüler yağdırdı! Umudun adı Bayraktar!

Alman kaynaklı Bild gazetesi, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşta kullanılan silahlı insansız hava aracı  "Bayraktar TB2"leri (SİHA) adete göklere çıkardı.

"Ukrayna savunması, Türk teknolojisine güveniyor. Umudun Silahı Bayraktar!" başlığı kullanılan haberde, TB2'lerin üç kıtada Rus askeri teçhizatını sahadan sildiğini belirtti.

Uçaksavar sistem imha edildi

Bayraktar'ın Suriye, Ermenistan ve Libya'da Rus yapımı Pantsir S-1 uçaksavar sistemini imha edebildiğinin belirtildiği haberde, Ukrayna'da birçok Rus askeri teçhizatını ortadan kaldırdığının altı çizildi.

Almanlardan Bayraktar'a Övgüler!

TB2'nin savaşın seyrine dair etkisinin henüz tam olarak belirli olmadığına da işaret edilen yazıda, "Ancak Bayraktar, Ukraynalılara umut veriyor. Ukraynalılar, Rus işgalcilerle alay ederek Bayraktar hakkında şarkılar bile söylüyorlar." şeklinde ifadelere yer verildi.

Hava araçlarının teknik detaylarına da değinilen haberde, 2015'ten bu yana kullanılan Bayraktar'ın 24 saate kadar harekat sahası üzerinde kalabildiği ve buradan hassas güdümlü mühimmat (2,5 kg ile 37,5 kg arası) ateşleyebildiği, 7 kilometreden uzun uçuş yüksekliği sayesinde uçaksavar sistemlerinden kurtulabildiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal