Selçuk Bayraktar'dan Merdan Yanardağ'a SİHA tepkisi: En çok ses bundan geliyor

BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Merdan Yanardağ'ın Türk SİHA'ları Bayraktar TB2'ler için "Bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani" sözlerine tepki gösterdi. Bayraktar, "TSK, o oyuncaklarla son yıllarda en fazla kandil'e vuruyor, en çok ses bundan geliyor." dedi.

05.03.2022-13:21 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-13:42)

Merdan Yanardağ'ın geçtiğimiz günlerde Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta kullanılan Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'ler ile ilgili skandal ifadeleri gündeme damgasını vurmuştu. 

Dr. Merdan Yanardağ canlı yayında İHA ve SİHA'lara oyuncak uçak benzetmesi yaparak: “Selçuk Bayraktar: sayın AKP Genel Başkanının damadı. Onun Türkiye'deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70’i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor her neyse sonuçta bir sanayi evet. Ama öyle yerli ve milli filan değil, montaj sanayi. Neyse burada üretilen İHAlar ve SİHAlar Ukrayna’ya satılıyordu.” sözlerinde bulunmuştu.

Selçuk Bayraktar'dan yanıt geldi

Bayraktar SİHA'larının üreticisi olan BAYKAR Savunma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Merdan Yanardağ'ın bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Bayraktar TB2

TSK, o oyuncaklarla en fazla kandil'i vuruyor 

Selçuk Bayraktar konuya ilişkin paylaşımında: 

“Katranı kaynatsan olur mu şeker, 

Cinsini sevdiğim cinsine çeker...

TSK, o oyuncaklarla son yıllarda en fazla kandil'e vuruyor, en çok ses bundan geliyor. 

Sebeb-sonuç ilişkili korelasyon ve nedensellik bağlamında; 

kontrollü deneyle pozitif bilime katkı böyle birşey..." ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal