Porsche, Çin'de Araç Üretmeyecek

Porsche CEO'su Oliver Blume, Çin'de satış hacminin fazla olmasına rağmen orada üretim yapmayacaklarını açıkladı.

17.02.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-09:52) Porsche, Çin'de Araç Üretmeyecek

Pek çok otomobil üretimcisi için Çin'in ehemmiyeti oldukça fazla. Çin'de potansiyel müşterilerin çok olması sebebiyle markalar bu ülkeye dev yatırımlar yaparken, Porsche yeni bir açıklama yaptı.

Porsche, 2020'nin son aylarında Asya'da olan talep artışını karşılarken araç sevkiyatında zorlanmasına karşın, en büyük ve en fazla getirili pazarı olan Çin'de bir fabrika yapmayacağını bildirdi.

CEO Oliver Blume, Financial Times'a verdiği röportajında, "Üretimi Çin’e taşımak hiç mantıklı değil." ifadelerini kullandı.

Porsche tarafından yapılan bu açıklama, Çin'deki üretimi her geçen gün artıran BMW, Audi ile Mercedes benzeri öteki Alman markalarla zıt düşüyor.

Geçen sene Daimler patronu Ola Kallenius, Stuttgart merkezli firmanın bundan sonra işçilik maliyetlerinin fazla olduğu Almanya'daki üretimini yükseltmeyeceğini ve bunun yerine Çin'e yatırım yapacağını bildirmişti.

Diğer taraftan Porsche satışlarının hemen hemen üçte birini oluşturan Çin, kovid-19 pandemisi ile mücadele ettiği geçen yıl  firmanın büyüme elde ettiği tek büyük pazar oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal