Togg ile yağmurda tur attı: Tüm araçları rahatça solladı

Yerli otomobil Togg ile dünyanın önde gelen yarış pistlerinden Nürburgring’te sürüş gerçekleştiren yarış pilotu Emir Aşarı, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen tüm araçları rahatlıkla sollamayı başardı.

23.04.2024-10:33 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-17:37)

Youtube’da Sekizsilindir adlı bir kanalın sahibi olan Etem Sayın ile yarış pilotu Emir Aşarı, TOGG ile Avrupa turuna devam ediyor. İstanbul’dan başlayarak 5 bin kilometre yol alan ikili, 10 günlük yolculuğunu tamamladı. 

Togg ile yağmurda tur attı

İnternethaber’in yer verilen habere göre; Avrupa seyahati sırasında, dünyanın en ünlü yarış pistleri arasında yer alan Nürburgring'te zaman zaman sulu zeminde yapılan yarışlarda 2 tur atıldı. Nürburgring Dayanıklılık Serisi'nde (NLS) uzun yıllardır ülkemizi temsil eden pilot Emir Aşarı, bu pistin her santimetrekaresini bilmenin avantajıyla, TOGG'un şaşırtan mühendisliğiyle birleşince mükemmel bir performans sergiledi.

Aşarı'nın pilotajındaki TOGG, birçok ünlü markaya ait araçları geride bıraktı. Aşarı'nın geçtiği araçlar arasında Porsche 911, BMW M2, BMW e-36, Fiesta, Opel Corsa ve Golf gibi araçlar yer alıyordu.

Togg ile yağmurda tur attı: Tüm araçları rahatça solladı

Çekiş kontrolü çok güzel çalışıyor

Pistin en kaygan bölgesinde sınırları zorlayan Aşarı, gazı iyice açtı ve virajı başarıyla geçti. Çekiş kontrolünün mükemmel çalıştığını belirterek, aracın virajlarda dengeli bir şekilde kaydığını söyledi. Ayrıca, pistin engebeli kısımlarını rahatça geçtiğini ifade etti. Aşarı, aynı araçla M5'ten farklı bir performans alamadığını belirtirken, aracın ayarlarını yapan mühendisleri selamladı.

İlk turda tüm araçları geçen Sayın, bu durumu beklemesinin şaşırtıcı olduğunu dile getirdi. Aşarı ile birlikte çıkarken birilerini geçebileceklerini umduklarını ancak sonuçtan oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Aşarı ise Togg'un sürüş keyfinin kendisini etkilediğini ve ilk turun ardından bir tur daha attığını belirtti. Virajlara kaygan zeminde 150 km/s hızla girerken keskin virajları da 90 km/s hızla başarıyla geçti. Sayın, aracın konfor ve yol tutuşunu övdü ve bu özelliklerin videosunda da belirttiğini söyledi. Aşarı ise aracın yumuşak yapısının etkili bir çekiş kontrolü sağladığını ancak SUV olmasından dolayı ağırlık merkezinin yukarıda olmasının dezavantaj olduğunu ifade etti.

Togg ile yağmurda tur attı: Tüm araçları rahatça solladı

Hepsine saygılarımı sunuyorum

Sayın, “muazzam sürüş. Ben böyle bir şey beklemiyordum” deyip alkışlar eşliğinde turu noktaladı, Aşarı da “mühendislerin hepsine saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal