Araç sahipleri dikkat: Trafik sigortasında şartlar değişiyor

Trafik sigortasında Mayıs ayından itibaren geçerli olacak olan değişiklik milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Buna göre trafik sigortasına yapılan zamda üst sınır maliyet endeksine göre şekillenecek.

23.04.2024-10:22 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-17:37)

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortasında, önemli bir değişiklik yapıldı. Mayıs ayından itibaren geçerli olacak olan yeni düzenlemeye göre, trafik sigortasına yapılan zamda üst sınır maliyet endeksine göre şekillenecek.

SDDK’nın oranları 2 katına kadar artırma yetkisi var

İnternethaber’de yer alan habere göre; Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SDDK), bu oranları artırma yetkisi bulunuyor. Ocak ve şubat aylarında yüzde 10 artış gözlendi. Ancak mart ve nisandaki artış yüzde 5'te kaldı. Mayıs ayıyla birlikte yeni bir aşamaya geçilecek ve fiyatlar artık hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek.

Araç sahipleri dikkat: Trafik sigortasında şartlar değişiyor

Yeni uygulamayla mayıs ayı zam oranı üst sınırı yüzde 3 olacak. Maliyet endeksi, özellikle asgari ücret artışını etkiliyor. Kazaların hasar ödemeleri ise mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor. Eğer temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmazsa, trafik sigortasındaki fiyat artışlarının sınırlı kalabileceği ifade ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal