İsrail baskın düzenlemişti: Nasır Hastanesi’ndeki 2 bin Filistinliye ne oldu?

İsrail’in baskın yaptığı Nasır Hastanesi’ndeki 2 bin Filistinliye ne olduğu sorusu halen yanıt bekliyor. Hastanedeki toplu mezarlardan çıkarılan cesetlerin elleri kelepçeliyken öldürüldüğü ifade edildi.

23.04.2024-10:04 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-17:36)

Nasır Hastanesi’nin kompleksinde, sivil savunma ekipleri tarafından toplu mezarlardan çıkarılan çalışmalar sürüyor. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, mezardan çıkarılan 73 kişiyle birlikte Cuma gününden bu yana toplamda 283 Filistinlinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi.

Cesetlerin üzerine çöp döküldü

AA’da yer alan habere göre; Toplu mezardan çıkarılan 42 kişinin kimliklerinin belirlendiği açıklamada, İsrail ordusunun öldürdüğü cesetlerin kumların derinliklerine gömüldüğü ve üzerlerine çöp döküldüğü belirtildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin baskını sırasında Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan yaklaşık 2 bin kişinin akıbetinin bilinmediği, öldürüldükleri veya alıkonularak götürüldüklerine dair herhangi bir bilginin bulunmadığı kaydedildi.

İsrail baskın düzenlemişti: Nasır Hastanesi’ndeki 2 bin Filistinliye ne oldu?

Medya Ofisi'nin açıklamasında, toplu mezardan çıkarılan cesetler arasında kadın ve yaşlıların da bulunduğu, bazı cesetlerin ellerinin kelepçeli olduğu ve üstlerinden elbiselerinin çıkarıldığı belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal