Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti terör örgütünü korkuttu: ‘Türkiye’ye karşı vaziyet alın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar sonra gerçekleştirdiği Irak ziyareti ve görüşmede gündeme getirilen terörle mücadele vurgusu, terör örgütü PKK ve yandaşlarını korkuttu.

23.04.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-17:36)

Irak’a 12 yıl aranın ardından ilk kez ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı görüşmede terörle mücadele ve Türkiye’nin Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye karşı düzenlenen operasyonları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti terör örgütünü korkuttu

Haber7’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin PKK terör örgütüyle mücadelesinde Irak'tan beklentilerini dile getirdi. Erdoğan, Irak'ın terörle mücadelede kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ve Türkmenlerin hak ettikleri konuma ulaşmalarının Irak'ın istikrarı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti terör örgütünü korkuttu: ‘Türkiye’ye karşı vaziyet alın’

‘Türkiye’ye karşı vaziyet alın’

Türkiye'nin diplomatik ve askeri operasyonlarıyla köşeye sıkışan PKK, Irak ziyaretiyle ilgili yayın organları aracılığıyla alçakça ifadeler kullandı. PKK yandaşları, çaresizlik ve korkularını ortaya koyarak Irak hükümetine karşı 'Türkiye'ye karşı tavır alın' çağrısı yaptılar.

Terörist başından tehdit

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözde elebaşlarından Salih Müslim ise şu açıklamayı yaptı:

‘’Yoksa gerçekten de Başur elden gider. Şimdi yanına KDP'yi aldı. Ardından YNK'yi tehdit etmeye başladı. Onlar da böyle boyun eğerse bütün Başur gider. Zaten orada 100 civarında üsleri var, askerleri var. Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil. Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. Kimse bunları çıkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akıllı davranmak gerekiyor.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal