Balıkesir’de bir suç örgütü daha çökertildi: Yakalananlar arasında elebaşı da var

İçişleri Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından düzenlenen ‘’Mahzen-31’’ operasyonları kapsamında İsmail Yavuz’un elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Balıkesir merkezli 2 ilde yapılan operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

23.04.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-17:36)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sosyal Medya platformu X’teki hesabından yaptığı paylaşımda Balıkesir merkezli 2 ilde gerçekleştirilen ’Mahzen-31’’ operasyonları kapsamında İsmail Yavuz’un elebaşılığını yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini ifade etti. Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında aralarında elebaşının da yer aldığı 8 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Balıkesir merkezli 2 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-31" operasyonlarında İsmail Yavuz liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında örgüt üyesi 8 şüphelinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, şunları ifade etti:

"Değerli milletimizin bilgisine; suç işleyenlere, halkımızın huzurunu bozanlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz yummayacağız. Ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, organize suç örgütlerini etkisiz hale getirip, adalete teslim edeceğiz."

Balıkesir’de bir suç örgütü daha çökertildi: Yakalananlar arasında elebaşı da var

Yakalananlar arasında elebaşı da var

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları da şu sözlerle paylaştı:

"Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda; Balıkesir ve Bursa'da yapılan operasyonlarda, 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Yağma ve Hırsızlık' suçlarını örgütlü bir şekilde işleyen şüphelilerin; borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, gasp ve hırsızlık, yağma ve eziyet, uyuşturucu madde imalatı ve satışı gibi eylemlerde bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar neticesinde; av tüfekleri, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve suçta kullanıldığı tespit edilen birçok cep telefonuna el konuldu.

Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlarda görev alan jandarma personelini tebrik ediyorum. Allah onlara güç kuvvet versin. Milletimizin duaları her zaman sizinle olsun."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal