Gazze'deki şiddet olaylarında hayatını kaybeden çocuk sayısı artıyor

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Ülkemizde yapılan kutlamalar Gazze’de aylardır devam eden katliam ve hayatını kaybeden binlerce çocuk gerçeği karşısında buruk.

23.04.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-09:38) Gazze'deki şiddet olaylarında hayatını kaybeden çocuk sayısı artıyor

ÖZEL HABER/ MİHRAB KURT

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar ve şiddet olayları sonucunda çocukların hayatını kaybetmesi yürekleri dağlıyor. Son günlerde artan gerilim atmosferi, Gazze'deki aileleri derin bir acı ve hüzün içinde bırakıyor.

Gazze’de her gün çocuklar ölüyor 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son haftalarda yaşanan çatışmalarda en az üç çocuk hayatını kaybetti. Bu çocuklardan biri, sivil yerleşim bölgelerine düşen bir roketin hedefi olurken, diğerleri ise çatışmalar sırasında evlerine yapılan saldırılarda yaşamlarını yitirdi.

Hayatını kaybeden çocuklardan biri olan 10 yaşındaki Ahmed'in babası, yaşadıkları acıyı şu sözlerle dile getirdi: "Ahmed, sadece bir çocuktu. Henüz hayatının başındaydı. Onu kaybetmek, bizim için tarifsiz bir acı."

Gazze'deki insan hakları örgütleri, çatışmaların sivillerin yaşam hakkını ihlal ettiğini ve özellikle çocukların savunmasızlığını vurguluyor. Çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve masum sivillerin korunması için uluslararası topluma çağrıda bulunuluyor.

Gazze'deki çocuklara yönelik şiddetin sona erdirilmesi ve bölgede barışın sağlanması, insanlık vicdanı için bir zorunluluk olarak görülüyor. Ancak, çatışmaların devam etmesi durumunda, daha fazla masum çocuğun hayatını kaybetme riski artıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal