Otomotiv Sektöründe Çip Krizi!

Otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi üretimin bile durmasına neden olabilecek seviyeye geldi. Sektör paydaşları yakında bir araya gelecek.

29.01.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-15:53) Otomotiv Sektöründe Çip Krizi!

Bloomberg'in haberine göre Biden yönetimindeki ABD hükümeti, Tayvan hükümetiyle ve otomotiv sektörü yetkilileriyle beraber bir toplantı çağrısında bulundu. ABD’li üreticilerin, Tayvan hükümetine, çip üretimini arttırması yönünde baskı yapması bekleniyor.

Dışişleri Bakan Vekili Matt Murray ve Ticaret Bakan Vekili Richard Steffens Perşembe günü Tayvan Ekonomi Bakanı Wang Meihua ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirecek. Tayvan’ın önde gelen çip üreticilerinden olan Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) ve MediTek’in yöneticilerinin de yaşanan çip sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla görüşmelere katılacakları belirtildi. General Motors ve Ford Motor'un, araba üretiminde kullanılacak gerekli çipi, yeterli sayıda temin edememeleri sebebiyle 61 milyar dolarlık bir zarara uğramalarının an meselesi olduğu düşünülüyor. Başta TSMC olmak üzere, Tayvanlı üreticiler dünyanın en iyi çip üreticileri arasında yer alıyor. Telefondan, bilgisayara, televizyondan video kameralara kadar farklı alanda kullanılan çiplerin üretiminin büyük kısmı Tayvanlı üreticiler tarafından gerçekleştiriyor. Başta Mercedes-Benz'in üretici firması Daimler ve Volkswagen bu konu hakkındaki açıklamalarda, tüm sektörün stok sıkıntısı çektiğini belirtmiş, ancak bu sıkıntının detayları konusunda bilgi vermemişti.

Bu arada Honda, Japonya’da bulunan fabrikasındaki araba üretimini 4 bin adet azaltacağını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal