UBER Hakkında Flaş Gelişme! Haksız Kazanç mı Yapıyor?

Mahkemede eksik olduğu tespit edilen dosyanın mahkemeye ulaşmasından sonra karar verildi.

10.11.2018-15:50 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-15:40) UBER Hakkında Flaş Gelişme! Haksız Kazanç mı Yapıyor?

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından görülen Taksiciler ve UBER arasındaki davada bilirkişi raporunun eksikliği olay çıkarmıştı. Dosyaya sunulan rapor kapsamında yalnızca davacı ve davalı iddialarının özetinin yapıldığı bölümün mahkemeye sunulduğu ortaya çıkmıştı. Bu olaydan sonra bilirkişi heyeti duruşmanın üzerinden iki gün geçtikten sonra mahkemeye bir yazı ileterek dosyada bilirkişi raporunun eksik ve önemli olduğunu belirtti.

Bilirkişi heyeti tarafından onaylanan ve 9 Kasım’da mahkemeye iletilenyazıda dört sayfalık raporun üçüncü sayfasındaki davaya yönelik görüş kısmının bulunduğu bölümün flash bellek hatası nedeni ile dosyaya girmediği fark edildi. Bundan dolayı da eksik dosya gönderildiği ifade edildi.

Bilirkişi heyetinin raporundaki eksik bölümde UBER’in haksız rekabet yapıp yapmadığı hakkındaki kararlar bulunmaktaydı. Bilirkişi raporunun görüş bölümünde ise 'UBER operatörleri tarafından sunulan taşımacılık hizmetlerinin ‘taksi tarifesi’ne göre saptanmaması, ruhsatlı ve taksi plakalı araçlarla uygulanan taksi ücretleri arasında fark olması, UBER XL operatörlerinin ayrı bir tarife uygulamasının rakipler arasında aldatıcı ve dürüstlük kuralına uymadığı dolayısıyla haksız rekabete yol açtığı' ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal