Volkswagen Üretiminin Bir Kısmını Türkiye'ye Kaydırmak İstiyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'ya rakip olmayı düşünen Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW), üretiminin bir bölümünü Türkiye'ye kaydıracağı öne sürüldü.

09.11.2018-14:32 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-14:19) Volkswagen Üretiminin Bir Kısmını Türkiye'ye Kaydırmak İstiyor

Otomobil markaları içinde otonom ve elektrikli araç yarışı, sektörde geçen her gün yeni ortaklıkları ortaya çıkarıyor. ABD'li milyarder iş adamı Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla ile rekabete girmek isteyen Alman otomobil devi Volkswagen'nin (VW), Tesla ile rekabet hakkında birden çok planı var.

Buna göre, VW yakın bir gelecekte elektrikli araçlarını 20 bin eurodan (22 bin 836 dolar) daha az bir fiyata satışa çıkararak Tesla'dan daha fazla araç satmayı planlıyor. Reuters'ta yer alan habere göre, Alman marka pil hücresi üretimi için de SK Innovation ve Ford ile görüşüyor.

Öyle ki, Ford ve VW arasında bir süredir stratejik ortaklıkta bulunmak için görüşmeler yapılıyor. Elde edilen bilgilere göre, ABD pazarının en büyük iki markasından birisi Ford ile, Avrupa'nın en büyük markası olan Volkswagen'in elektrikli ve otonom araçlarını birbirlerinin fabrikasında üreterek önemli bir maliyetten kurtulmak hedefleniyor. 

Bu doğrultuda, VW'nin Hannover fabrikasında üretilen ticari aracı T6 Transporter'in üretiminin, markanın elektrikli vanı ID Buzz'a ver vermek amacı ile Ford Otosan'ın Transit üretimini yaptığı Gölcük fabrikasına kaydırabileceği ifade ediliyor. VW'nin söz konusu planı uygulamaya geçirmek için yönetim kurulunun yarısı olan işçi sendikalarını ikna etmesi gerektiği belirtiliyor.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal