Aracı Olanlar Dikkat! Yeni Dönem Resmen Başladı

İstanbul Mobil Otopark Projesi (İSTMOP) il çapında çekilen ve bağlanan araçların tüm süreçlerinin mobil sistemler üzerinden yürütüldüğü uygulama hayata geçirildi.

09.11.2018-09:09 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-09:13)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, il içinde yanlış  park sonucu trafikten çekilen ve bağlanan araçların nereden, ne zaman, hangi nedenle çekildiği bilgilerine ulaşımı sağlayan ve çekilen aracın yer aldığı otoparkın iletişim bilgileriyle otoparkın konumuna yol tarifi sunan mobil uygulamayı başlattı.

Zaman ve iş gücü kaybını düşürmeyi amaçlayan projeyle, kayıt işlemlerinin sahadan yapılmasıyla süreçleri hızlandırmak ve vatandaşa hizmet kalitesini yükseltmek hedeflendi.

Proje ile ilgili Başkomiser Emre Şen, trafikten aracı çekilen sürücülerin kaygısını azaltmak için çekim işlemlerinden sürücülerin haberi olması amacıyla projeyi geliştirdiklerini ifade etti.

Trafiğin akışını sağlamak için, yanlış park eden araçların çekici yardımıyla trafikten çekildiğini anlatan Şen, şu şekilde konuştu:

'Sürücüler bazen park edilmesi yasak olan bölgelere, trafiğin akışını engelleyecek şekilde otobüs duraklarına, yangın musluklarının önüne, kavşaklara park edebiliyorlar. Bu ve bunun gibi vaziyetlerde trafiğin akışını sağlamak için araçları çekici yardımıyla çekmek zorunda kalıyoruz. Sürücüler, araçlarını park ettikleri yerde bulamayınca aracın nerede olduğuyla ilgili bir merak ve korku yaşıyorlar. Polisin aracı çekmesi iyi ihtimal çünkü aracın çalınma ihtimalini de düşünüyorlar. Bu gibi vaziyetlerde sürücünün kaygısını gidermek için araç çekim işlemlerinin esnasında sürücü ve araç sahiplerinin haberi olması için mobil uygulama düşündük.'

Araç sahipleri, trafikten çekilen araç bilgilerine www.istmop.com ya da android ve İOS işlemcili akıllı telefonlara "İSTMOP" uygulamasını indirerek, aracın plakasını, çekim tarihini ve doğrulama kodunu girdikten sonra aracının durumunu görebilecdkler.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal