Yerli Otomobil Hakkında Kritik Açıklama!

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, milyonların beklediği yerli otomobil projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

30.10.2018-12:07 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-11:55)

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, milyonların beklediği yerli otomobil projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden mesajlar yayınlayan Karakaş, 'Bizim kimseyi taklit etmeye ihtiyacımız yok. Bazıları Çinliler'in bazıları Güney Koreliler'in taklitlerini önümüze getiriyor. O zamanın şartları ile bugünün şartları farklı. Otomobilden daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Bir ulaşım teknolojileri ekosistemi oluşturma amacındayız' ifadelerini kullandı.

'CEP TELEFONUNDA OLDUĞU GİBİ'

Türkiye'nin Otomobili projesinin Türkiye için ciddi bir fırsat olduğunu ifade eden Gürcan Karakaş, '2030 yılından itibaren dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde ikamet edeceği bir gerçek. Bugün küçük bir kitlenin olduğu otonom sistemler ve nesnelerin interneti gibi konular kısa bir süre sonra tıpkı cep telefonları gibi geniş bir kısmın ilgisini çeker hale gelecektir. Cep telefonun başına gelen benzer durumlar otomobilin de başına gelecek. 15 yıl önce nasıl cep telefonun geleceği noktayı tahmin edemiyorsak benzer şeyleri de otomobilin başına geleceği kanaatindeyiz' dedi.

'TEKNOLOJİDE YENİ BİR SEVİYEYEYÜKSELECEĞİZ'

Çalışmanın yerinde bir zamanda ortaya koyulduğuna dikkat çeken Karakaş, 'Teknolojinin egemenliğine sahip olmamız çok kritik. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu olarak vizyonumuz budur. Türkiye'nin Otomobili ve otomotiv sektörünün transformasyonu dönüşümü, Türkiye'ye teknoloji olarak yeni bir seviyeye yükselemek için önemli bir proje olarak gelişecektir' şeklinde konuştu.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal