Sanayi Bakanı Varank, Toyota'nın Hybrid Aracını İnceledi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Toyota'nın ürettiği yeni hybrid aracı inceledi. Varank, bu türde bir aracın ilk defa Türkiye'de üretileceğini söyledi.

16.11.2018-17:00 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-17:11) Sanayi Bakanı Varank, Toyota'nın Hybrid Aracını İnceledi!

Toyota Corolla, dünyada ilk defa hibrit olarak imal edilecek. Bu hibrit modelin imalat merkezlerinden biri Türkiye olacak. Arifiye ilçesinde faaliyet yapan Toyota fabrikasında yeni üretilen ‘Corolla Sedan Hybrid’ modelini incelemek için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sakarya’ya hareket etti. Bakan Varank üretilen araç ardından fabrikada da incelemede bulundu.

Bakan Varank’a Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Sakarya milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek ve Kenan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ve davetliler eşlik etti. Yapılan inceleme ardından Bakan Varank bir açıklama yaptı.

“100 değişik ülkeye ihraç”

Bakan Mustafa Varank inceleme ardından yaptığı açıklamada, “Çok sevindirici bir gelişme için Sakarya’dayız. Bütün dünya ile aynı anda seri üretime girecek Corolla Sedan Hybrid modelini görme ve kullanma olanağı buldum. İlk kez bu sınıfta bir araç Türkiye’de üretilecek. Avrupa’da hızla dizel otomobillerin yerini alan bu teknolojinin ülkemizde imal edilecek olması kritik. Biliyorsunuz gelişen teknolojiler sayesinde elektrikli ve hybrid araçlar hızla yaygınlaşıyor.

Konvansiyonel motorların yerini alıyor, biz de bu doğrultudaki proje ve yatırımlara öncelik veriyoruz. Esasen hybrid araçların ülkemizde üretilmesi uzak bir amaçtı, bu amaç yatırım ofisinin sıkı takibi ve Cumhurbaşkanımızın Toyota'yı şahsen cesaretlendirmesi ile 2 sene önce görüşerek gerçekleşti, mümkün oldu. Yüksek katma değerli üretim için önemli desteklerimiz bulunuyor, nitekim Toyota da bizim öncelikli teşviğimizden bu yatırım için yararlanmıştı. Geçtiğimiz seneki 280 bin kapasitenin yüzde 90’ını ihraç eden bir şirket Toyota. İleri teknolojiler ile ülkemize yatırım yapmayı sürdürecek.

Yeni hybrid araçlar Ocak ayında seri üretimden çıkacak inşallah Şubat ayında ülkemizin pazarına sokulacak. Araç başına yüzde 50’ye yakın yakıt tasarrufu yapan yeni modelin Türkiye’den 100 farklı ülkeye ihraç edilmesi düşünülüyor. Hybrid araçların ülkemizde yaygınlaşması ile akaryakıt ithalatımızda da düşüşler yaşayabileceğiz. Bu şekilde dış ticaret açığımızda düşecek. Başta da söylediğim gibi araçla test sürüşü yapma olanağımız oldu. Gayet performansı yüksek, güzel bir araç, tebrik ediyoruz. Yakıt tasarrufu sağlayan, çevre dostu, hybrid ve elektrikli araçların ülkemizde üretilmesi ve kullanılmasına desteklerimiz sürecek” dedi.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal