Plaka Ceza Sorgulama

Trafik cezası sorgulama EGM? Trafik ceza ödeme? Plakadan borç sorgulama? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-22:03 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-21:55) Plaka Ceza Sorgulama

Trafik cezasının plaka üstünden sorgulanma işlemleri büyük bir merak meselesi. Plaka numarası ile trafik ceza sorgulamanın gerçekleştiği yeni dönemde, trafik ceza sorgulamalarınızı internet üzerinden yapabilirsiniz.

e-Devlet üstünden trafik cezası sorgulama için; e-Devlet’e giriş yapın. e-Devlet girişi, mobil imza, E-İmza, e-Devlet şifresi, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı tercihleri ile yapılabilir.

e-Devlet vatandaşlar tarafından en çok kullanılan giriş tercihi, e-Devlet şifresidir. e-Devlet şifresi, PTT şubelerinden 2 Türk Lirası ücret mukabilinde alınabilir. Sisteme girildikten sonra, e-Hizmetler bağlantısına girilir. Bağlantıdan Emniyet Genel Müdürlüğü sekmesine girin. "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" bağlantısı ile trafik ceza sorgulaması gerçekleştirilebilir.

Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesi ile trafik cezası sorgulaması için, gib.gov.tr internet sitesine girin.

"Borç Sorgulama ve Ödeme" kısmında yer alan, Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme sekmesinden trafik cezası öğrenilebilir. Kredi kartı ile de ödeme yapabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesi ile trafik cezası sorgulaması için; egm.gov.tr internet sitesine giriş yapın. ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ sekmesi açılarak isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası gibi talep edilen bilgiler girilir. Yapılacak sorgulama neticesinde son bir seneye ait trafik cezalarına bakılabilir.

Trafik cezası nasıl ödenir?

Trafik cezası ödeme işleminin olması için, cezanın sürücüye bildirilmiş olması lazımdır. Ceza bildirildikten sonra, anlaşmalı bankalar aracılığı ile trafik cezası yatırılabilir. Banka seçeneği haricinde, Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden kredi kartıyla ve PTT şubelerinden nakit olarak ödeme gerçekleştirilebilir.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal