Yandex Trafik

Yandex trafik uygulaması nasıl? Yandex trafik kaliteli mi? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-21:43 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-21:35) Yandex Trafik

Yandex Trafik, trafiğin yoğunluğunu bizlere belirlenmiş sarı, kırmızı ve yeşil renkler ile Yandex.Haritalar hizmeti kapsamında sunuyor. Bu servisi internet üzerinden sağladığı gibi mobil olarak da uygulamalar aracılığı ile kullanıcılarına veriyor.

Yandex.Haritalar uygulamasını telefonunuza indirdiğiniz vakit cihazınızda yer aldığınız nokta ve gideceğiniz nokta için sizlere bilgi sağlabiliyor. Karayollarını kırmızı, yeşil ve sarı renklerle boyayarak bizlere ok işaretleri ile trafiğin sıkışık olduğu bölgeleri açıklıyor.

Yandex trafik uygulaması büyük araç filolarına sahip çözüm partnerleri ile desteklenmekte. Bu araç filolarındaki GPS sistemlerinden elde edilen bilgiler Yandex merkezinde özel bir algoritma ile tespit edilerek harita üstünde trafiğin olduğu bölgeleri tespit edebilmekte. Bu araçlar özellikle de büyük çaplı filolar olunca ülkedeki bir çok bölgeden veri alımı sağlıyor.

Peki boş bir yolda herkes 100km ile giderken aracın biri 10km ile giderse ne olacak?

Yandex’in özel algoritması kapsamında tabiki çoğunluktan aldıkları benzer veriler ile karşı olan veriler bir olmamakta. Bu algoritma kapsamında özel olarak hız tespiti yapılıyor. Bu sayede farklı davranan araçlar daha az bu hesaplamaya katkı sağlarken genel itibari ile trafik akışı hızlı olan araçlar algoritmada daha büyük bir etki sahibi oluyor.

Araçlar üstünde yer alan GPS cihazları, bulundukları aracın coğrafi koordinatlarını, hızını ve hareket ettikleri istikametlerle alakalı verileri Yandex.Trafik sunucusuna göndermekte. Sistemin analiz programı gelen verileri işleyerek, hızı tespit etmek için aracın hareket eğrisini çıkarır. Bu sayede trafik hizmeti en doğru bilgiyi sağlıyor.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal