ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme nasıl nereden yapılır? ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme

ÖSYM sınavlarına girecek milyonlarca aday eğitim bilgilerinin nasıl güncelleneceğini merak ediyor. ÖSYM buna dair bir duyuru yayımladı. İşte detaylar...

26.05.2022-10:51 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-10:51) ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme nasıl nereden yapılır? ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme

ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme işlemleri başladı. ÖSYM sitesinde bulunan YKS eğitim bilgilerinin adaylar tarafından kontrol edilip adayların değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanması eğitim bilgilerini kontrol edip güncelleyip onaylama yapmaları gerekmektedir.

ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme

Adres ve iletişim bilgilerinde değişiklik/düzeltme olan adaylar bu bilgileri https://ais.osym.gov.tr üzerinden kendileri değiştirebilirler. Eğer bilgiler sınav güncelleme sayfasından yapılırsa bu işlemler sınavla alakalı işlemlere yansıtılır. YKS'ye girecek tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini yapmaları da zorunludur.

ÖSYM açıklama yapmıştı

ÖSYM 2020 yılında yaptığı açıklamayla eğitim bilgilerinde hata ya da eksiklik olduğunu düşünen adayların bu bilgileri güncellemeleri gerektiğini ifade eden bir açıklama yayınlamıştı. ÖSYM tarafından gelen açıklama şu şekildeydi:

"Eğitim bilgisinde veya okul birinciliği bilgisinde eksiklik/hata olduğunu düşünen adaylar, mezun oldukları/olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden düzeltmeleri ve bu düzeltme işlemi sonrasında 30 Haziran - 7 Temmuz 2020 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2020/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekir." Eğitim bilgileri e-okul'a eklenmeyecek olan adayların işlemlerini KKİS (Kamu Kurumları İşletim Sistemi) üzerinden işletmeleri gerektiği ifade edildi.

Bireysel olarak yapılan değişiklik taleplerinin ise değerlendirmeye alınmayacağı da bildirildi.

Eğitim bilgileri güncelleme işlemleri her sene belirlenen tarihler aralığında ÖSYM sitesinde açıklanıp adaylara söylenmektedir. ÖSYM sınava girecek tüm adaylardan eğitim bilgilerini seçme işlemlerini gerçekleştirmesini belirtiyor. Eğer adayların 2 veya daha fazla eğitim bilgisi sistem üzerinde görüntüleniyorsa başvuruda seçtiği eğitim bilgisi ÖSYM tarafından kullanılır. ÖSYM, adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisinin bu tarihlerde aktif eğitim bilgileri arasında yer almadığını görürse, adayın  son mezun olduğu eğitim bilgisini kullanacaktır.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal