Okul notları nasıl öğrenilir? Okul notları nereden öğrenilir? Okul notlarını öğrenme sorgulama, okul notlarına bakma

2021-2022 eğitim öğretim yılının bitmesine az bir süre kala ebeveynler merakla çocuklarının okul notlarını nasıl öğreneceğini araştırıyor. Peki okul notları nasıl öğrenilir? Okul notları nereden öğrenilir? Tüm detaylar haberimizde.

25.05.2022-22:37 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-22:37) Okul notları nasıl öğrenilir? Okul notları nereden öğrenilir? Okul notlarını öğrenme sorgulama, okul notlarına bakma

Ebeveynler gelişen internet sayesinde çocuklarının okul ile ilgili birçok bilgisine kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. Dönemin bitmesine az bir süre kala da merakla notlarını araştırıyorlar. Peki okul notları nasıl öğrenilir? Okul notlarına nereden bakılır? Okul notları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ebeveynler okul notlarını nasıl öğrenebilir

Çocuklar dönem dönem okulda yaşadıkları başarısızlıkları ailelerinden gizleyebiliyorlar. Eskiden aileler ancak dönem sonlarında bunu öğrenebilirken şimdi MEB'in geliştirdiği e-Okul sisteminden çocuklarının okul ile ilgili tüm bilgilerine erişebiliyorlar.

E-Okul sistemi nedir

e-Okul okulla ilgili tüm detaylara erişilebilen bir sistemdir. Öğretmenler öğrenci ile ilgili tüm bilgileri güncel olarak sisteme yükler. Öğrencinin genel durumunu öğrenebilmek için sınıfın genel not ortalamaları da sisteme yüklenir. Veliler bu sayede çocuklarını detaylı olarak takip edebilir.

E-Okula nasıl girilir

İnternet üzerinden e-Okul sistemine girildiği zaman Veli Bilgilendirme Sisteminde istenen bilgileri girerek sisteme giriş yapılabilir. Öncelikle bir güvenlik kodu çıkar, daha sonra ise öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası girilmesi gerekmektedir.

E-Okul sisteminde hangi bilgiler vardır

E-Okul sisteminde öğrencinin notlarına, devamsızlık yaptığı günlere, öğretmenin görüşlerine, sınav takvimlerine ve veli davetlerine ulaşılabilir. Öğrencinin ödevlerini hangi düzenlerde yaptığı da görüntülenebilir.

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal