Nato'dan Rusya'ya Tehdit! 'Büyük Bedel Öder'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya saldırırsa bedelini ağır bir şekilde öder" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

12.01.2022-17:41 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-09:36) Nato'dan Rusya'ya Tehdit! 'Büyük Bedel Öder'

Gelen son dakika haberine göre Ukrayna- Rusya hattındaki gerilimi düşürmek için Rusya ve NATO, Brüksel'deki NATO karargahında görüşme gerçekleşti. Görüşme sonrasında açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'Rusya saldırırsa büyük bedel öder' açıklamasında bulundu. 

SÖZLEŞMEYİ DEFALARCA İHLAL ETTİ 

Toplantı sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın mensuplarının sorularını tek tek cevapladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamalarında şunlara değindi: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber Rusya ile 'önemli farklılıklar' olduğunu ancak tekrar görüşmeye hazır olduklarını belirterek şu cümleye değindi, "Rusya füzeleri konuşlandırarak sözleşmeyi defalarca kez ihlal etti. Silahsızlanmayı biz de destekliyoruz. Rusya Ukrayna üzerindeki gerginliğe rağmen daha fazla toplantı yapmayı denemeyi kabul etti" açıklamalarında bulundu.


'ASKERLERİ ÇEK' ÇAĞRISI 

Askeri güçleri Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'da bulunan Rusya, birliklerini ülkelerin rızası olmadan yerleştirdi. NATO bugün yaptığı açıklamada Rusya'ya askerlerini derhal çekmeleri gerektiğini söyledi. 

MUHALİFLERE BASKI YAPILDI 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamasına göre, 'Rusya ile diyalog içinde olduğumuz onlara taviz vereceğimiz anlamına gelmiyor. Müttefikler ile birlikte Rusya'ya şunu da ilettik; Rusya güç kullanarak farklı ülkelere girdi. Kimyasal silahlar kullandıklarını gördük. Rusya'nın muhaliflere de baskı yaptığını gördük. Masadaki teklifleri görüşmeye her zaman hazırız ama hazırlık da yapmak zorundayız.' Cümlelerine değindi. 

HAZIR OLMALARINI UMUYORUZ 

Rusya bir sonraki görüşme için tarih vermeyi kabul dahi etmedi. Ben birden fazla toplantı yapalım teklifinde bulundum. Rusya NATO'ya bir cevap vermek için zamana ihtiyaçları olduklarını belirttiler. Biz masaya oturmaya hazırız. Rusya'nın da hazır olmasını umuyoruz. Açıklamasında bulundu. 


GERİLİM HER HALİNDEN BELLİ

Brüksel'de başlayan çok önemli toplantı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko ve Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin, NATO-Rusya Konseyi huzurunda medyaya poz verdi. Ancak toplantıdaki gerilim yüzlerinden okunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal