Antalya'da Etkili Olan Yağış Irmakları ve Dereyi Taşırdı! İş Yerleri ve Tarım Alanlarını Su Bastı

Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçelerinde yağışların etkili olmasının ardından Köprüçay ve Manavgat ırmakları ile Karpuzçay Deresi’nin taşmasına neden oldu. Çok sayıda iş yeri ve siteleri su bastı.

12.01.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-17:58) Antalya'da Etkili Olan Yağış Irmakları ve Dereyi Taşırdı! İş Yerleri ve Tarım Alanlarını Su Bastı

Bölgede 5 gündür etkisini gösteren yağışların zaman zaman şiddetini artırması sonucunda Köprüçay Irmağı taştı. Yağışlar nedeniyle debisi yükselen ırmak taşarak çevresinde bulunan pek çok iş yeri ve narenciye bahçeleri su altında bıraktı. 

Irmağın taşması sonucu sular altında kalan restoran sahiplerinden Osman Gündoğdu, artan yağışın etkisiyle ırmağın taştığını sabah gelen telefonla öğrendiğini ifade etti. Gelen haberle çabucak iş yerine gittiğini söyleyen Gündoğdu, ‘Restoranın ırmağa yakın kısmındaki masa ve sandalyeleri topladık. Suların daha fazla yükselmesiyle iş yerimi su bastı’ diye konuştu. 


Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçelerinde yağışların etkili olmasının ardından Köprüçay ve Manavgat ırmakları ile Karpuzçay Deresi’nin taşmasına neden oldu. Çok sayıda iş yeri ve siteleri su bastı. 

MAHSUR KALANLAR VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Yağışlar Antalya’yı esir aldı. Beş gün süren yağışların kimi zaman sağanak şeklinde görülmesi nedeniyle Manavgat bölgesindeki Manavgat Irmağı da taştı. Bununla birlikte debisi yükselen Karpuzçay Deresi'ndeki taşması sonrası Kızılot Mahallesi'ndeki ATO Tatil Sitesi’ni su bastı. 

Su baskınları nedeniyle evlerinde mahsur kalan kişilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye, AFAD, Manavgat Belediyesi ve İHH Arama Kurtarma ekipleri sevk edildiği belirtildi.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Baskınlarda mahsur kalan bazı vatandaşlar, Manavgat Belediyesi tarafından gönderilen arama kurtarma ekiplerinin botlarıyla ve iş makineleriyle evlerinden çıkarıldığı ifade edildi. Hayatı olumsuz etkileyen su baskınları için belediye ve itfaiye ekipleri, site içindeki suyu tahliye etme çalışmaları başlattığı kaydedildi.  


Bölgede yaşanan durumla ilgili Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, su baskınlarının yaşandığı kesimlere giderek inceleme yaparak ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi topladı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Sözen, yağmurun etkisiyle taşan derenin lodos nedeniyle denize dökülemediği ve bu nedenle de Kızılot Mahallesi'ndeki ATO Tatil Sitesi’nin zemin katlarına su bastığını ifade etti. 

ŞU AN İÇİN TEHLİKELİ BİR DURUM YOK

Antalya’yı etkisi altına alan yağışlar hakkında bilgi veren Sözen, ‘Manavgat Irmağı'ndaki su seviyesinin yükselmesiyle ilgili şu anda tehlikeli bir durum yok’ diye konuştu. Öte yandan ilçede bulunan bazı tarım alanlarıyla muz seraları da su baskınından etkilendiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal