Avrupa'yı Karıştıran Rusya-Ukrayna Krizine NATO Müdahalesi

Son dönem içerisinde Rusya ile Batı ülkeleri arasında yaşanmakta olan gerilim tırmanmaya devam ederken NATO dikkat çekici bir hamlede bulundu.

04.01.2022-15:53 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-16:42)

NATO'dan Rusya-Ukrayna krizine dair yapılan yazılı açıklama metninde, NATO Dışişleri Bakanları seviyesinde 'olağanüstü sanal bir toplantı' yapacağı ifadesi yer alıyor.

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG AÇIKLAMA YAPACAK

Söz konusu toplantının içeriği Rusya'nın, Ukrayna ve çevresine askeri yığınak yapması ve daha geniş Avrupa güvenlik sorunları olduğu bilgisi paylaşıldı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in 7 Ocak Cuma günü yapılacak olan sanal toplantıyla alakalı bugün Belçika yerel saati ile birlikte 16.00 civarında açıklama yapacağı bilgisi paylaşıldı.


Ukrayna krizinin görüşülecek olduğu toplantıya Genel Sekreter Stoltenberg'in başkanlık edeceği bilgisi verilirken toplantının ardından Stoltenberg’in basın açıklaması yapacağı ifade edildi.

NATO Dışişleri Bakanları son olarak 30 Kasım tarihinde Letonya'nın başkenti Riga'da toplanmış ve Rusya'ya kasım ayından beri yapılmış olan uyarılar yinelenmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal