Mozambik'te DEAŞ Üyeleri Bir Kasabayı Ele Geçirdi

Mozambik'te terör örgütü DEAŞ'a bağlı olduğu tahmin edilen silahlı grup, bir kasabayı ele geçirdi. Tüm bu alınan bilgilerin üzerine harekete geçen Portekiz, Mozambik'e kasabayı kurtarmak için 60 kişilik askeri birlik gönderme kararı aldı.

30.03.2021-20:13 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-20:13) Mozambik'te DEAŞ Üyeleri Bir Kasabayı Ele Geçirdi

Terör örgütü DEAŞ'a bağlı olduğu tahmin edilen bir grup, Mozambik'in Palma kasabısına geçtiğimiz haftadan itibaren kuşatma altını almıştı. Bugün yapılan açıklama ile terörist grubun, kasabayı ele geçirdiği doğrulandı.

Teröristlerin kasabada asker, sivil demeden önüne çıkan onlarca kişiyi katlettiği, çok sayıda sivilin de esir alındığı belirtildi.

DENİZ SEFERLERİ DÜZENLENDİ!

Palma kasabasında kıyı şeridindeki onlarca tekne, saldırıdan kaçan sivilleri kurtarmak için deniz seferleri düzenledi. Yüzlerce kişinin de ormanlara ve çevredeki yerleşim birimlerine kaçtığı belirtiliyor.

PORTEKİZ ASKER GÖNDERDİ

Bölgede yaşananlar üzerine harekete geçen Portekiz, daha önce sömürgesi olan Mozambik'e, orduya eğitim vermesi için asker gönderme kararı aldı. Bu çerçevede ilk etapta 60 Portekiz askeri, Nisanda bölgeye gönderilecek.

Mozambik'te, doğal gaz ve değerli maden kaynaklarının bulunduğu bölgede, 4 yıl önce ortaya çıkan terörist grubun DEAŞ ile bağlantılı olduğu ileri sürülüyor.

Söz konusu teröristlerin saldırılarında bugüne kadar 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal