2022 Miraç Kandili Ne Zaman?

Müslüman alemi için öneme sahip olan üç aylara girmiş bulunmaktayız. Bu nedenle vatandaşlar, Miraç Kandili ne zaman? sorusunun yanıtını araştırmaya koyuldu. Miraç Kandilinin ne zaman ve hangi gün idrak edileceği merak ediliyor.

24.02.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-13:54) 2022 Miraç Kandili Ne Zaman?

İslam alemi için önemli bir gün olan Miraç Kandiline sayılı günler kaldı. Miraç Kandili, 'Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği ve Allah'ın huzuruna kabul edildiği gün' olarak bilinmektedir. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 'vakithesaplama.diyanet.gov.tr' internet adresinde bulunan bilgilere göre, Recep ayını cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan Miraç Kandilinin anlamı ve önemi oldukça büyüktür.  

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Miraç Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gecedir. Miraç Kandili 2021 yılında ne zaman idrak ediliyor? Miraç Kandili, 27 Şubat 2022 pazar günü idrak edilecek. Ramazanın Ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandilinin ise 2022 yılında 17 Mart'ta idrak edilmesinin ardından, on bir ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan 2 Nisan'da başlayacaktır.

Ardından Kur'an-ı Kerim'de 'Bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilmiş olan Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 29 Nisan 2022 tarihinde idrak edilecektir. Müslümanlar bu yıl Ramazan Bayramı'nı 2 Mayıs'ta karşılayacaktır.

MİRAÇ NE DEMEK?

Miraç ne demek? Miraç Arapçada merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarına gelmektedir. İslam'da Hz. Peygamber (s.a.s)'in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi mucizesi olarak bilinmektedir.


MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Miraç, Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna çıktığı ve 5 vakit namazın farz kılındığı mübarek bir gecedir. Bundan dolayı Recep ayının 27. gecesine denk gelen bugünde Müslümanlar çeşitli dualar ederler ve ibadetler yaparlar.

NE ZAMAN OLMUŞTUR?

Miraç Kandili olarak kutlanan Miraç olayı, Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret etmesinden 17 ay önce, Recep ayının 27. gecesinde meydana gelmiştir. Müslümanlar, bu gecede Hz. Muhammed'in yükselerek Allah'ın huzuruna çıktığına inanmaktadır.

Miraç olayı, iki aşamada vuku bulmuştur. İlk kısımda Hz. Muhammed, Mescidül - Haram'dan Küdüs'e götürülmüştür. Bu olay 'İsra' suresinin ilk ayetine ismini verir. 'İsra' kelimesi Arapça olarak gece yürüyüşü şeklinde ifade edilir. İkinci kısmında Hz. Muhammed, Kudüs'ten gökyüzüne yükselerek Allah'ın huzuruna çıkarılır.

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti neticesinde Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, sonrasındaysa semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.

Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler hakkında bilgi almak istiyorsanız bu habere tıklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal