Miraç Kandili Duası Nedir, Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalıdır?

Bütün Müslümanların hasretle beklediği Miraç Kandili yarın. Bu gecede ibadet etmek isteyenler Miraç Kandilinde kılınacak namaz nedir? Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir? Miraç Kandilinde neler yapılmalı?

09.03.2021-17:53 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-14:54) Miraç Kandili Duası Nedir, Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalıdır?

Mübarek üç aylar arasında yer alan Recep ayının son günlerinde Müslümanlar tarafından Miraç Kandili ve Miraç gecesi yoğun olarak araştırılıyor. Müslüman alemi için önemli ibadet günlerinden biri olan Miraç gecesinde birçok Müslüman Miraç gecesi duasını merak ediyor. 

MİRAÇ KANDİLİNDE KILINACAK NAMAZ

Miraç kandilinde kılınacak namaz 12 rekat nafile hacet namazıdır. Nafile hacet namazı kılan Müslümanların iki rekatta bir selam vererek namazını ihya etmesi gerekmektedir. Her rekatta bir kez Fatiha ve on kez İhlas Suresi okunmaktadır. Miraç gecesi kılınacak namazın zamanı ise yatsı namazı ile imsak vaktine kadar herhangi bir zamandır. 

On iki rekatlık Miraç Kandili namazından sonra Sübhanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim” duası okunmaktadır.

MİRAÇ KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER

Miraç Kandilinin amacı, inanan Müslümanların Allah ile baş başa kalıp dua etmesidir. Bu kapsamda, bu gecede Allah inancı için atılan her adım ibadet olarak sayılmaktadır. Ancak bu gecede bazı ibadetlerin yapılması Müslüman dünyası için gereklidir. Bu ibadetleri şu şekilde sıralayabiliriz;

- 12 rekat nafile hacet namazı kılmak

- Miraç gecesinin sabahında oruç tutmak

- Her fırsatta salâvat ve seyyüdül istiğfar çekmek

- Miraç kandilinin sabahında öğle ile ikindi namazı arasında 4 rekât nafile namaz kılmak

- Nafile Hacet namazının kılınışı: İki rekâtta bir selam verilerek, her rekât 3 kadir,12 ihlâsı şerif okumak.

miraç kandili ne yapılmalı

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZINA NİYET ETMEK

Miraç gecesine niyet şu şekildedir: ‘Ya Rabbi, rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu afv-ı ilahine, feyz-i ilahine, rıza-i ilahine mazhar eyle’

Namazdan sonra ise; 4 Fatiha-i Şerife, 100 defa ‘SubhanAllahi ve’l-hamdü lillahi vela ilahe illallahü Allahü ekber. Vela havle vela guvvete illa billahi’l-aliyyil-aziym’ , 100 istiğfar-ı şerife ve 100 salâvat-ı şerife okunarak dua edilmelidir.

MİRAÇ GECESİ’NDEN SONRAKİ GÜN NE YAPILMALI?

Miraç Kandilinden sonraki gün, eğer herhangi bir özür durumu yoksa oruçlu olunmalıdır. O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekât namaz kılınarak her rekatte Fatiha’dan sonra 5 ayete’l Kursi, 5 Kafirun suresi, 5 Felak suresi, 5 Nas suresi okunur ve Miraç Kandili ibadeti sonlandırılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal