Miraç Kandili Namazı Nasıl Kılınır, Nasıl Niyet Edilir?

Recep ayının 27. gecesi, Müslümanlar tarafından Miraç Kandili olarak kutlanır. Bununla birlikte bu gecede yapılması gereken ibadetler vatandaşlar tarafından araştırılan konulardan. Peki, Miraç Kandili'nde hangi dualar okunur?

10.03.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-14:55) Miraç Kandili Namazı Nasıl Kılınır, Nasıl Niyet Edilir?

İslam alemi için en önemli gecelerden biri de Miraç Kandilidir. Recep ayının 27. gecesi olan bu kandil, 2021'de 10 Mart'a denk gelmektedir. Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna çıktığına inanılan Miraç Kandilinde Müslümanlar, bu geceye özel ibadet etmektedir.

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Miraç, Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna çıktığı ve 5 vakit namazın farz kılındığı mübarek bir gecedir. Bundan dolayı Recep ayının 27. gecesine denk gelen bugünde Müslümanlar çeşitli dualar ederler ve ibadetler yaparlar.

Bununla birlikte bu gecede ibadet yapmak isteyen vatandaşlar, hangi duaların okunacağını ve Miraç Kandili namazının nasıl kılınacağını araştırıyor. Peki Miraç Kandili namazı nasıl kılınır? Miraç Kandili namazına nasıl niyet edilir? Miraç Kandili namazı kaç rekat?

miraç kandili nasıl namaz kılınır

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Miraç Kandili namazı on iki rekattan oluşmaktadır. İki rekâtta bir selam verilerek kılınan namazın her rekatında Fatiha'dan sonra on defa İhlas Suresi okunur. Miraç Kandili namazı, yatsı namazından sonra, imsak vaktine kadar kılınabilir. On iki rekat tamamlandıktan sonra yüz defa şu dua okunur:

''Sübhanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim.'' Duanın ardından yüz defa tövbe edilir. Bununla birlikte gündüz vakitlerinde dört rekat Miraç Kandili namazı kılınabilir.

Bu namaz ise öğle namazından sonra eda edilebilir. Öğle vakti kılınacak Miraç Kandili namazının ilk rekatında Fatiha, Felak okunur. İkinci rekatta Nas Suresi, üçüncü rekatta üç defa Kadir Suresi, dördüncü ve son rekatta elli defa İhlas Suresi okunur ve namaz tamamlanır.

MİRAÇ KANDİLİ NASIL NİYET EDİLİR?

Miraç Kandilinde tutulacak oruç, nafile oruçtur. "Niyet ettim rıza-i şerifin için yarın kandil orucu tutmaya" veya "niyet ettim nafile oruç tutmaya" diye niyet edilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal