2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Ramazan ayı ne zaman başlayıp ne zaman bitecek? İlk oruç ne zaman? 2022 Bayram tatili kaç gün? 2022 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı ne zamandı?

19.02.2021-14:57 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-10:40)

Müslümanlar için 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan Bayramı için sayılı günler kaldı. Bu nedenle vatandaşlar Ramazan ayının ne zaman başlayacağını, tatilin hafta sonuyla birleştirileceğini merak ediyor. 

İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

Üç aylara girdiğimiz bu günlerde Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu nedenle ilk oruç ne zaman, ilk teravih ne zaman gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İlk teravih namazı 2 Nisan 2022 tarihinde kılınacak.

İLK SAHUR NE ZAMAN?

Oruç tutacak vatandaşlar, 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gecede sahurlarını yapacak ve 2 Nisan günü yılın ilk orucunu tutacak. Yılın son oruç tarihi ise 1 Mayıs pazar olarak netlik kazandı.

SON GÜNÜ NE ZAMAN? 

Yayınlanan dini takvimde Ramazan ayının bitiş tarihine de yer verildi. Takvime göre 1 Mayıs Çarşamba (arife günü) akşamı, Ramazan ayı sona erecek ve daha sonra Ramazan Bayramı kutlanacak.

2022 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

2 Mayıs 2022, Ramazan ayının sonu oluyor. Ertesi gün olan 3 Mayıs günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü, 15 Mayıs ise son günü olarak belirlendi.


KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kur'an'ın Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahiy edildiği gündür. Bu gece Kur'an vahiy edilmeye başlanır. Kur'an'da, bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilir. Kadir Gecesi'nden 97. suresi olan Kadir Suresi'nde bahsedilir. Kadir, azamet ve şeref anlamına gelmektedir. Kadir gecesi bu yıl 27 Nisan gününe denk geliyor. 

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

2022 Ramazan Bayramı tatili bu yıl 2 mayıs tarihinde başlayacak. 2 Mayıs pazartesi gününe denk geliyor. 3 gün sürecek olan bayram tatili normalde çarşamba günü bitiyor. Tatilciler ise tatilin uzatılmasını ve pazar gününe kadar sürmesini istiyor. Eğer bu kabul edilirse tatil 2 mayısta başlayıp 9 mayısta bitmesi ön görülüyor. O günler kamu ve birçok kurye izinde oluyor. Bu yüzden bazı illerin ticaret odaları bayram tatilinin uzatılmamasından yana. 

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMANDI?

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı 12 Mayıs çarşamba günü başlayıp daha sonra 9 gün tatil yaparak 20 mayıs tarihinde sona erdi. 

2022 Kurban Bayramı tatilinin ne zaman olacağını merak eden takipçilerimiz bu haberimize göz gezdirebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal