Miraç İsmi Ne Demek, Miraç İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

Ülkemizde birçok dilden gelen isim bulunmaktadır. Bu isimlerden biri de Miraç ismidir. Çocuklarına Miraç ismini vermek isteyen anne ve babalar, bu ismin anlamını merak ediyor. Peki, Miraç adının anlamı ne? Miraç ismi ne anlama geliyor?

11.03.2021-17:56 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-15:20) Miraç İsmi Ne Demek, Miraç İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

Yeni doğacak çocuklarına isim arayan anne ve babalar, birçok isim alternatifi ile karşı karşıya kalmaktadır. Bununla birlikte farklı dillerden gelen isimler de ülkemizde kullanılmaktadır. Bu isimlerden biri de Miraç ismi.

Çocuklarına bu ismi vermek isteyen ebeveynler ise Miraç adının anlamını araştırıyor. Özellikle Kuran-ı Kerim'de geçip geçmediği merak edilen konulardan oldu.  Peki Miraç ne demek? Miraç adının anlamı ne? Miraç ismi ne anlama geliyor?

MİRAÇ NE DEMEK?

Dilimize Arapçadan gelen Miraç ismi, Türkiye'de erkek çocuklarına verilen bir isimdir. Kelime anlamı olarak bakıldığında ise yükselmek, göğe ulaşmak, göğe çıkmak olarak ifade edildiği görülmektedir. Miraç kelimesi İslam'da önemli bir yerdedir.

miraç ismi kuran'da geçiyor mu

Hz. Muhammed'in Recep ayının 27. gecesinde Allah'ın huzuruna çıkması hadisesine Miraç denir. Bu gece Müslümanlar tarafından Miraç Kandili olarak kutlanır. Bunun yanı sıra miraç, merdiven anlamını da taşımaktadır. Burada bahsi geçen merdiven soyut bir anlamda kullanılmaktadır. Manevi bir yükselmeyi temsil etmektedir.

MİRAÇ İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Miraç kelimesi Kur'an-ı Kerim'de geçen isimlerden biridir. İsra Suresi 17. ayette geçen Miraç, Necm Suresinin 53. ayetinde de yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal