Kadir İsmi Anlamı Nedir?

Anne baba adayları bebeklerine koyacakları isim için ince eleyip sık dokuyor. En az bebek bekleme süreci kadar heyecanlı olan isim araştırma sürecinde de anlamlı isim araştırmaları yapılıyor. Peki Kadir ismi anlamı nedir? Kadir ne demek, ne anlama gelmektedir?

22.02.2021-18:00 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-18:00) Kadir İsmi Anlamı Nedir?

Kadir ismi, ebeveyn adaylarının sık araştırdığı isimlerden biri olmakla beraber son derece popüler isimlerden biridir. Bebek sahibi olmayı bekleyen anne baba adayları bu süreçte isim araştırmalarını sürdürüyor. En fazla araştırılan isimlerden biri olan Kadir ismi anlamı nedir, Kur'an'da geçiyor mu?

KADİR İSMİ ANLAMI

Arapça kökenli kelimelerden biri olan Kadir'in ne anlama geldiği merak ediliyor. Kadir isminin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre anlamları şu şekildedir:

  • Değer, kıymet, itibar.
  • Bir yıldızın parlaklık bakımından bulunduğu basamak.

Kadir ismi, ülkemizde erkek çocuklarına sık sık verilen isimlerden birisidir. Kadir ismi kıymet, itibar anlamlarında kullanılmaktadır. Bunun yanında cümle içerisinde gücü yeten, güçlü, her şeye gücü yeten anlamında sıfat olarak da kullanılmaktadır.

KADİR İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Kadir ismine sahip olan kişiler sanat yönünden yetenekleri gelişmiştir. Bir işe odaklama motivasyonları oldukça yüksektir. Doğal bir liderlik özelliklerine sahip olmaları ile bilinirler. Kendilerine has düşünce yapılarına sahiplerdir. Bu nedenle de kimsenin etkisinde kalmazlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal