Sosyal Medya Fenomenlerine Soruşturma

İnternetten takipçilerine çekiliş yaparak hediye dağıtan sosyal medya fenomenlerine soruşturma başlatıldı

12.01.2021-22:20 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-22:21) Sosyal Medya Fenomenlerine Soruşturma

İnternet ortamında yaptıkları içeriklerle Türkiye'de hatrı sayılır bir hayran kitlesi edinen sosyal medya fenomenleri ;Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baynazoğlu, Ahmet Sonuç, Taner Yeşildağ'ın da aralarında bulunduğu on fenomene Milli Piyango'dan izinsiz çekiliş yapmaktan idari ve adli soruşturma başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen günlerde yaptığı denetimlerde sosyal medyada fenomen haline gelen bazı kullanıcıların yayınladıkları videolarda kanunsuzluk fark etti.

'ÜNLÜ FENOMENLER HAPİSE GİREBİLİR'

Yapılan incelemelerde, takipçi sayısı en az 1.7 milyon olan Başak Karahan, Enes Batur, Reynmen gibi fenomenlerin yayınladıkları videolarda şans oyunu tertip ettiklerini belirledi. Çünkü, şans ve talih oyunları düzenlenme yetkisi kanun hükmünde kararnameyle Milli Piyango'ya verilmişti.

Emniyet tarafından düzenlenen fezlekede, Milli Piyango'ya ait kanun hükmünde kararnamede oyunları tertipleyenlerle ya da kanunu ihlal edenler 10 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve iki seneye kadar hapis cezası hüküm olacağı anlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal