Japon İşi Nerede Çekildi?

Japon İşi, Türk sinemasının en çok izlenen filmlerinden biridir.1987 yılında çekilen bu filmin yönetmeni Kartal Tibet, yapımcısı Yahya Kılıçtır. Erdoğan Tünaş ise senaristlik koltuğuna oturmaktadır.

03.07.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:21) Japon İşi Nerede Çekildi?

Bu filmde Kemal Sunal Veysel, Fatma Girik Başak rolündedir. Dilaver,  Sümer Tilmaç  olarak karşımıza çıkarken Reha Yurdakul Tahir karakterindedir.

Necdet Yakın ise garson rolünde karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda filmin görüntü yönetmenliğini Erdoğan Ererez yapmaktadır.

Filmin kurgulanmasında Necdet Tok etkilidir. Filmde genel olarak komedi ve aşk unsurları etkilidir. Film dil olarak Türkçe yazılmıştır. Süre olarak 87 dakika filmin toplam süresidir.

Filmdeki başrol oyuncularından ziyade birçok yardımcı oyuncu katılmıştır. Kıyafet olarak daha çok Japon tarzını yansıtan seçimler kullanılmıştır.

Erkek karakterlerde daha çok kumaş pantolon ve klasik takımlar kullanılırken kadın kıyafetlerinde daha canlı renklere gidilmiştir. Eski filmler daha çok siyah beyaz renklerden oluşmaktadır. Ancak bu filmde renkli görüntüler kullanılmıştır. Japon İşi filminde dönemin teknolojisi ve gelişim düzeyleri hakkında bilgi sahibi oluyoruz.

Bilimkurgu türünde gösterilebilecek bir çalışma olan film içerisinde kadına benzer Japon robot yapılması büyük bir teknolojiye işaret etmektedir. Aynı zamanda sorulamayan birçok soruyu da gözler önüne serer. Makinadan yapılmış bir robotun aşk ve sevgiye olan bakışı ele alınır. Aynı zamanda robotun kendi varlığını ve yaşamdaki yerini sorgulayabilmesi gibi ince konulara değinmektedir.

Japon İşi Filminin Konusu

Japon İşi filminin konusu:  Fatma Girik ve Kemal Sunal’ın başrolleri paylaştığı bu filmde popüler bir sanatçıyı kazanmak uğruna karşıt fikirlere sahip gazino ve eğlence mekanlarının elde etme çabasına girmesidir.

Japon İşi filmi bilimkurgu temasını barındıracak bir konu taşımaktadır. Eğlence mekanlarına sanatçı alma konusunda mücadele gösteren kişilerden biri Dilaver'dir.

Sanatçı rolündeki Fatma Girik hem onun gazinosunda çalışmamak için hem de evlenme teklifinden uzaklaşmak için yurtdışına kaçmıştır. Ancak onun yerine Japon bir turist tarafından Fatma Girik'e benzer özellikte ve görünüşte bir robot getirilmiştir. Dışardan herkesin gerçek sandığı bu robot Kemal Sunal tarafından sahnelerde sanatçı olarak çalışması için kullanılır. Gazinocular bile robotun gerçek olmadığını anlayamamıştır. Türkiye'de bir işler döndüğünü anlayan Başak gazinoda kendi adına birinin sahne aldığını görür ve  Kemal Sunal ile yüzleşir.

Filmin sonlarına doğru işin gerçeği anlaşılmaktadır. Bunun haricinde aşk komedi, bilimkurgu, teknoloji gibi birçok kavrama değinmektedir. Robotun eğlence mekanlardaki komik halleri son derece başarılıdır. Gerçek ile yapayı ayırt edemeyen insanların halleri son derece çarpıcıdır.

Japon İşi Filmi Nerede Çekildi?

Japon İşi filmi nerede çekildi:  Komik ve aşk temalı bu filmde bölge olarak Marmara Bölgesi’nde çekimler yapılmaktadır. İstanbul ilinde çekilmiştir. Genel olarak Beşiktaş semtinde geçen filmde özellikle Kemal Sunal’ın robotla birlikte çıktığı ev bu caddelerde blunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal