İzdivaç Programları Yasaklandı mı? İşte Tüm Detaylar...

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni KHK'lara göre, birçok televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programlarının kaldırılıp kaldırılmamasına dair karar verildi. Peki izdivaç programları yayından kaldırıldı mı? RTÜK açıkladı.

01.05.2017-08:42 - (Son Güncelleme: 01.05.2017-17:11) İzdivaç Programları Yasaklandı mı? İşte Tüm Detaylar...

OHAL kapsamında Resmi Gazete'de yayınlanan yeni KHK'lara göre, birçok televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programlarının kaldırılıp kaldırılmamasına dair karar verildi. Peki izdivaç programları yayından kaldırıldı mı? İşte cevabı... 

OHAL kapsamında, KHK ile Resmi Gazete'de izdivaç programlarının yasaklanma kararının alınmasından sonra izdivaç programlarının sunucularından teker teker 'yayınımız devam edecek' açıklamaları yapıldı. Televizyon kanalları ise bu kararın ardından yayın akışlarını değiştirdi.

Peki herkesin izdivaç programları ile ilgili merak ettiği doğrular hangisi? RTÜK'dan bu karara ilişkin açıklama geldi. Son zamanlarda sık sık konuşulan izdivaç programları hakkında RTÜK'ün Kanun Hükmünde Kararname ile izdivaç programlarını yasakladığı öne sürüldü. Fakat bu iddiların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

RTÜK BEKLENİLEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan flaş açıklamada, ''Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nda düzenleme yapılmıştır. Uydu kanallarında yayınlanan 0800 hatlı 'arkadaş bulma' programlarına yayın yasağı getirilmiştir. Bu kapsamda yer almayan 'izdivaç programları' hakkında herhangi bir yasaklama veya düzenleme yapılmamıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Şu anda yayından kaldırılan tek program, Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Kısmetse Olur' izdivaç programı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal