İkinci Bahar Dizisi Nerede Çekildi?

3 sezon olarak ekranlarda yer alan İkinci Bahar dizisi, 1998 ve 2001 yılları arasında yayınlanmış bir Türk televizyon dizisidir. 37 bölüm yayınlanmıştır. İkinci Bahar dizisinin 7. bölümünün yayınlanacağı sırada ani bir son dakika kararıyla dizi yayından kaldırılmıştır.

03.07.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:20) İkinci Bahar Dizisi Nerede Çekildi?

Dönemin televizyon kanallarını ekonomik kriz açısından etkileyen diğer dizilerle birlikte yoğun bir tepki alarak dizi yayın hayatını sonlandırmıştır. 

Başrollerin de Türkan Şoray, Şener Şen'in yer aldığı dizinin oyuncularının da şaşkınlıkla karşıladığı bu süreçte Türkan Şoray’ın karakterini fazlasıyla sevdiği bu yapımın ani bir şekilde yayınının durdurulmasına karşı şaşırdığını ve yoğun bir sessizliğin olacağını belirtmiştir.

Dizinin ani bir kararla ekranlardan kaldırılması ile birlikte güçlü kadronun diziden ümidini kesmeyerek yeniden ekranlarda olacağına dair medyada haberlerin yer alması ile birlikte seyircisini de sevindirmiştir. 2 yıl aranın ardından 9. bölümü ile yeniden ekranlara dönen İkinci Bahar dizisinin yönetmen koltuğunda Uğur Yücel'in yer alması, 2. sezonla birlikte yerini Orhan Oğuz'a bırakmıştır.

2.sezon istikrarlı bir şekilde devam ederken 2000 yılının mayıs ayına doğru sezon finali gerçekleştirmiştir. Tekrarlarının da fazlasıyla izlendiği başarılı dizi, 3. sezonla sevenleriyle buluşmuştur. 2001 yılının Ocak ayında 37. final bölümü ile sezonunu kapatan dizi sevenlerine hafızalarda kalacak bir serüven bırakmış oldu. 3 sezonluk dizinin finali 15 milyon izleyici ile izlenmiştir.

Dizi süresince kullanılan oyuncuların çeşitli aksesuarları da Samatya meydanında, açık arttırma şekli ile satışa sunularak elde edilen gelir ile birlikte 3 okula yardım bağışlanmıştır. Ayrıca dizinin oyuncu kadrosunda Ozan Güven, Güven Hokna, Nurgül Yeşilçay, Özkan Uğur gibi önemli isimler de yer almaktadır. ATV ekranlarında yer alan İkinci Bahar dizisi, bir dram ve aile dizisidir.

İkinci Bahar Dizisinin Konusu

İkinci bahar dizisinin konusu, umutları, umutsuzlukları, acıları mutlulukları ve sevdaları anlatan bir aile hikayesine değinir. Şener Şen'in hayat verdiği Gaziantepli kebap ustası Ali Haydar ile Türkan Şoray'ın hayat verdiği Hanım karakterinin hayatına değinen bir dizidir. Hanım karakteri iki çocuklu ve dul bir kadındır aynı zamanda geçimini sağlamak için işe ihtiyacı vardır.

Duygusal ve güçlü bir kadın olan Hanım, Ali Haydar Usta'nın kebapçı dükkânında çalışmak için işe koyulur. Ali Haydar eşini kaybetmiş ve kızlarını tek başına büyütüp yetiştiren bir ustadır. Hanım’ın burada çalışması ile birlikte başlayan bu sevda hikâyesi, izleyicilerinin bir drama ile karşılaştırırken aynı zamanda derinden etkileyen aşk hikâyesini de, ele alacaktır.

İkinci Bahar Dizisi Nerede Çekildi

Dizi sezonları boyunca tarihi dokusu, renkli kaldırım taşlarıyla ekranlara süsleyen mekanları İkinci Bahar dizisi nerede çekildi sorusunu gündeme getirmiştir. Dizinin çekimleri Samatya'da gerçekleşmiştir. Samatya'nın tarihi dokusu oldukça ince detayları ile yansıtılmıştır. Ayrıca halen Samatya'da, Ali Haydar İkinci Bahar adıyla bir kebap salonu yer almaktadır. Salonun içerisinde dizinin fotoğrafları da duvarlarında bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal