Hande Katipoğlu Kimdir?

Hande Katipoğlu kimdir? Hande Katipoğlu nerede ve ne zaman doğdu? İşte Hande Katipoğlu ile ilgili tüm detaylar...

04.07.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-17:00) Hande Katipoğlu Kimdir?

Dizi oyuncusu olarak tanınan Hande Katipoğlu kimdir: 13 Mart 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Peki, Hande Katipoğlu’nun hayatı nasıldır? Hande Katipoğlu biyografisi nasıldır? Hande Katipoğlu kimdir?

Hande Katipoğlu’nun Hayatı

Yahşi Cazibe dizisinin Simge’si olarak bilinen Hande Katipoğlu kimdir: 13 Mart 1983 tarihinde İstanbul’da doğdu.

Bilfen Koleji’ni bitirdi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji bölümünde üniversite eğitimi almaya başladı. Ancak bu bölümü yarıda bırakarak İstanbul’a döndü.

İstanbul’a döndükten sonra TÜRVAK Sinema Televizyon Eğitim Merkezi’nin Sunuculuk Bölümünü bitirdi.

Oyunculuk yapmaya başlayan Hande Katipoğlu’nun bir de sigorta acentesi bulunmaktadır.

2010 yılında iş adamı Cenk Seyhun ile evlendi. Bir yıl sonra boşandı.

Hande Katipoğlu’nun Oyunculuk Kariyeri

Sempatik tiplemeleri ile dikkat çeken Hande Katipoğlu kimdir: Katipoğlu, reklamlarda ve televizyon dizilerinde rol almıştır.

2002 yılında Molped isimli bir kadın hijyen markası için Hülya Avşar, Tuba Büyüküstün ve Nil Erkoçlar gibi isimlerle birlikte bir reklam filminde oynadı.

Aynı yıl “Bambaşka Biri” adlı televizyon programının sunuculuğunu yaptı.

2006 yılında rol aldığı, “Deli Dolu” adlı televizyon dizisinde Gülin karakteri ile tanınmaya başladı. Bu dizide Pınar Altuğ ve Cem Davran ile birlikte rol aldı.

2010 yılında, asır tanınırlığını kazandığı “Yahşi Cazibe” isimli televizyon dizisinde Simge karakterini oynadı. Süreç Film yapımcılığında çekilen dizide Hakan Yılmaz ve Aslıhan Gürbüz ile beraber rol aldı. Bu roldeki canlı ve aşırı hareketleriyle dikkat çekip sevildi. 2011 yılında, canlandırdığı Simge karakteri için “En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

2012 yılında, Gani Müjde imzalı “Pis Yedili” adlı televizyon dizisinde Nevriye Kaçak karakterine hayat verdi. Bu dizide 55 bölüm oynadı. Ayşegül Aldinç, Turan Özdemir ve Asuman Dabak gibi isimlerle rol aldı.

2012 yılında, Gani Müjde projesi “Harem” adlı televizyon dizisinde rol aldı. “Harem” Fox Tv’de yayınlanan bir sit-com dizisidir. Bu dizide, Levent Üzümcü, Nurseli İdiz, Mehmet Ali Erbil, Uraz Kaygılaroğlu gibi oyuncularla birlikte rol aldı. Katipoğlu, bu dizide Mürebbiye Bihter karakterine hayat verdi.

2013 yılında komedi filmi “Arkadaşım Max”de Şermin karakterini canlandırdı. Bu filmde, Ani İpekkaya ve İnci Türkay gibi isimlerle beraber rol aldı.

“Kızlar ve Anneleri”, “Elimin Lezzeti” adlı yarışma programlarında sunuculuk yaptı.

2016 yılında, Çakallarla Dans serisinin 4. filminde "Tavşan Zeynep" adlı karaktere hayat verdi. Bu filmde Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ve Didem Balçın gibi oyuncularla beraber çalıştı.

2017 yılında oynadığı “Her Aşk Biraz Komiktir” adlı tiyatro oyunu ile Yeni Tiyatro Dergisi’nin Emek ve Başarı Ödülleri töreninde, "Komedi / Müzikal Dalında Yılın En İyi Kadın Oyuncusu" ödülüne layık görüldü.

2018 yılında vizyona giren “Çakallarla Dans 5” adlı filmde rol aldı.

Gülse Birsel’in “Jet Sosyete” isimli televizyon dizisinde konuk oyuncu olarak rol aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal