Halime Hatun Kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisinde hayatı ele alınan Halime Hatun'un ölümüne ilişkin detaylar merak konusu oldu. Diriliş Ertuğrul yayınlanan 116. son bölümünde Osman Gazi'yi doğuran Halime Hatun'un ölüm sahnesi izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Halime Hatun kimdir, kaç yaşında öldü?

10.05.2018-10:41 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-10:28) Halime Hatun Kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisi başrollerinden olan Halime Hatun'un ölümü büyük ses getirdi. Esra Bilgiç'in canlandırdığı 'Halime Hatun' karakterinin ölümü, izleyenleri derinden sarstı. Halime Hatun'un hayatına dair merak edilenler gündeme geldi. Halime Hatun kimdir, kaç yaşında öldü?

Halime Hatun'un doğum tarihi hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ertuğrul Gazi'nin eşidir. Saru Batu Savcı Bey, Gündüz Alp ve Osman Gazi adında üç oğlu vardı.

Halime Hatun 1281 yılında vefat etti, mezarı eşi Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bahçesindedir. I. Mehmet Çelebi tarafından türbe haline getirilmiştir.

DİZİDEKİ HALİME HATUN NEDEN ÖLDÜ?

Halime Hatun'un Diriliş Ertuğrul dizisine vedası ile ilgili karaktere hayat veren Esra Bilgiç'den açıklama geldi. Esra Bilgiç, ayrılma nedenini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

'Dört senemi dolu dolu geçirdiğim her sahnesini çok severek ve çok büyük bir istekle oynadığım Halime Sultan karakterine, yeni sezon hikayesinin değiştirilecek olması sebebiyle son verdik. Beni böylesine sevdiğiniz ve sahiplendiğiniz için, en başından bugüne kadar ailenizden, evinizden biri gibi gördüğünüz için size minnettarım...' açıklamasında bulundu.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal