Eski Basketbol Oyuncusu Havayolu Şirketine Dava Açtı

Eski basketbol oyuncusu, United Airlines'a 10 milyon dolarlık dava açtı.

04.12.2018-11:50 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-11:46) Eski Basketbol Oyuncusu Havayolu Şirketine Dava Açtı

Eski basketbol oyuncusu, United Airlines'a 10 milyon dolarlık dava açtı. İddialara göre, Eric Murdock, bir uçuş görevlisinin kendisine doğru “bariz bir ırk saldırısı” gerçekleştirmesinden sonra uçaktan indirildi. 50 yaşındaki eski Utah Jazz takımı basketbol oyuncusu, New York'ta açılan federal bir mahkemede, oğluyla birlikte seyahat ettiğini ve 13 Temmuz'da Las Vegas'tan Newark'a uçuş sırasında koltuğunu değiştirmesinin söylendiğini belirtti.

Davaya katılan bir kabin görevlisi Murdock'un taşınmasına izin verdiğini belirtti, ancak bir başkası, boş koltukların bir çıkış sırasının içinde olduğu ve bu nedenle de havayolunun “premium” olarak belirlediği koltuklar olduğundan koltuğunun değiştirilmesine izin verilmediğini söyledi. Daha sonra kabin görevlisi diğer yolcuların önünde basketbol oyuncusuna “kaba ve alçak” diyerek hakaret etti.

Siyahi olan Murdock'un hemen ardından, Premium koltuğa beyaz bir kadın yolcu oturtuldu. Basketbolcuya hakaret ettiği iddia edilen uçuş görevlisinin kadına içki ikramında bulunması Murdock’un olayı sorgulamasına neden oldu. Bunu üzerine kabin görevlisinin ‘’kendi işine bak’’ dediği iddia edildi. Olay üzerine açıklama yapan United Airlines, “Birleşik Milletler olarak, en yüksek profesyonellik standartlarını gururla taşıyor ve her türlü ayrımcılığa tolerans vermiyoruz. Olay hakkında soruşturmamız başladı.’’ dedi.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal