Ertuğrul Nerede Çekildi?

Ertuğrul 2014 yılından beri yayınlanan bir Türk dizisidir. Asıl adı Diriliş: Ertuğrul’dur. Ertuğrul dizisi tarihi ve kurgu türünde bir dizidir. Dizinin senaryosu Mehmet Bozdağ tarafından yazılmış olup yapımcılığını Tekden Film üstlenmiştir.

03.07.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:22) Ertuğrul Nerede Çekildi?

Yönetmeni ise Metin Günday’dır. Dizinin ilk bölümü 10 Aralık 2014 tarihinde başlamış olup 29 Mayıs 2019 tarihine kadar 5 yıl boyunca devam etmiş, sevilen bir dizidir. Toplam 150 bölüm oynayan Ertuğrul 5 sezon boyunca oynayarak kendisinde büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. Dizinin her bir bölümü 120 dakikadır. Diriliş: Ertuğrul dizisinin başrol oyuncuları Ertuğrul Gazi karakterini Engin Altan Düzyatan, Gündoğdu Bey karakterini Kaan Taşaner, Hayme Ana rolünü Hülya Darcan, Dragos/Zangoç karakterini İlker Aksum, İlbilge Hatun karakterini Hande Soral, Komutan Ares karakterini Cemal Hünal, I. Alaeddin Keykubat karakterini Burak Hakkı, Turgut Alp karakterini Cengiz Coşkun, Bamsı Beyrek karakterini Nurettin Sönmez canlandırmıştır. Dizi ilk yayınlandığı gün AB grubunun reyting sıralamasında ilk sırada yer aldı. Ardından Ertuğrul dizisi 2015 yılında yılın en iyi dizisi ödülünü almaya hak kazandı. Onunda ardından 43. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde 2016 yılı için en iyi dizi ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı. Fakat ödülün verilmesi esnasında bazı olumsuzluklar yaşansa da olumsuzlukların sunucudan kaynaklandığı düşünülmektedir.

Ertuğrul Dizisinin Konusu

Dizide ilk sezonun konusu, Kayı Boyunda Tapınak Şövalyelerine karşı bir mücadele söz konusudur. 13. Yüzyılda geçmektedir. Ertuğrul Dizisinin Konusu ikinci sezonda ise yine 13.yüzyılın ortalarında Kayı boyu bu kez de Moğollarla mücadele etmektedir. Dizinin üçüncü sezonunda ise yine 13.yüzyılda Kayı boyu Söğüt’e yerleşmiştir. Bu kez Kayı boyu Ertuğrul Bey komutasıyla Bizans İmparatorluğu ve Çavdaroğulları Obası ile savaşmaktadır. Bu dizinin çekimleri için en az 6 ay boyunca hazırlık yapılmıştır. Tüm oyuncular at biniciliği eğitimi almış ve erkek oyuncuların tümü kılıç kullanımı ve ok atma dersleri almışlardır.

The New York Times Diriliş Ertuğrul dizisi için, dizide Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları doğrultusunda olayların seyrettiği yönünde yorumda bulunmuştur. Dizide düşmanlara karşı milli bir bütünlük gösterme konusundaki büyük isteğin yansıtıldığını, ayrıca Türkiye’nin içindeki karmaşa varlığından sıyrılıp rahatlatıcı bir düş dünyasına geçme isteğini yansıttığı yönünde yorumlarda da bulunmuştur.

Ertuğrul Dizisi Nerede Çekildi

Hem konusu itibariyle hem de Türk halkının kendi tarihinden bir parça bulması sebebiyle büyük bir beğeni toplayarak izlenen Ertuğrul dizisi nerede çekildi sorusu da diziyi takip eden büyük kitle arasında merak konusu olmuştur. Diriliş Ertuğrul dizisinin bazı bölümleri İstanbul’da Beykoz ve Riva dolaylarında çekilmiştir. Dizinin ilk sezon çekimleri için hem Riva’da hem de Beykoz Kundura Fabrikasında iki geniş alan kuruldu. Orijinaline uygun şekilde 60 metrekarelik Süleyman Şah Otağı ve 35 tane çadır ile beraber toplam 40000 metrekarelik alan hazırlandı. Ayrıca toplam 11000 metrekarelik farklı çekimler içi kullanılan alanlar da yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal