Diriliş Umur Bey Kim? Tarihte Öyle Biri Var Mı? Umur Bey’in Gerçek Adı Ne?

Diriliş Ertuğrul Umur Bey kim merak konusu oldu. Bu yazımızda tarihte Umur Bey ve Diriliş Umur Bey’in gerçek adı ne başlığı altında sizlere detayları aktaracağız.

11.10.2018-11:50 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-11:42) Diriliş Umur Bey Kim? Tarihte Öyle Biri Var Mı? Umur Bey’in Gerçek Adı Ne?

Diriliş Ertuğrul Umur Bey kim merak konusu oldu. Bu yazımızda tarihte Umur Bey ve Diriliş Umur Bey’in gerçek adı ne başlığı altında sizlere detayları aktaracağız.

Diriliş Ertuğrul Umur Bey Tarihte Nasıl Biri? Diriliş Umur Bey’in Gerçek Adı Ne? 

Engin Altan Düzyatan’ın başrolünde rol aldığı Diriliş Ertuğrul beşinci sezonu ile ekranlara çok yakında gelmeye başlayacak. Yeni karakterlerle dizi daha da güçlü hale getiriliyor.

Bu sezonda adını sıkça duyacağımız karakterlerden biri de Umur Bey olacak. Tarihte Umur Bey var mı yok mu diye de dolayısıyla merak ediliyor. Tarihte Umur Bey var.

Aydınoğlu Gazi Umur bey adıyla tarihte bilinen Umur Bey Aydınoğulları Beyliği’nin beylerindendir. Beyliğin en öenmli isimlerinden olan Umur Bey beyliğin de ikinci beyidir. Çok iyi bir denizci olması yönüyle tanınan Umur Bey askeri başarıları ile de adını efsane olmuş bir kahramandır. Umur Bey’in nasıl bir efsane olduğu dönemin meşhur şairlerinden Şair Enveri, Düstur-Name adlı eserinde yazmıştır. 39 yaşında Simirni’de vefat etmiştir. 
 
ünal silver ile ilgili görsel sonucu
 
Diriliş Umur Bey’in gerçek adı ise Ünal Silver.
 
Gerçek adı Ünal Gümüş olan oyuncu Berlin’de, Newyork’ta, Hamburg’da, Londra’daoyunculuk üzerine eğitim almıştır. 
Temmuz 1948 yılında dünyaya gelmiş olan tecrübeli oyuncunun doğum yeri ise İstanbul. 2010 senesinde Deli Saraylı adlı dizide Amiral Sir Edward karakteriyle büyük beğeni aldı. Gönülçelen dizisinde Burhan karakterine hayat vermiş olan oyuncu başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un rol almış olduğu Kuzey Güney dizisi oyuncu kadrosunda da yer aldı. Bu dizide Atilla Sinaner rolüne hayat verdi. 2012 yılına geldiğimizde Benim İçin Üzülme dizisinde bir babaya hayat verdi.

Son olarak Star Tv ekranlarında yayınlanmış olan No:309 adlı dizide Haluk karakterine hayat vermiş olan oyuncunun yer aldığı diğer yapımlar Deliormanlı, Aşk Yalanı Sever, Şehrin Melekleri, Çarşı Pazar, Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı, Poyraz Karayel, Kadim Dostum, Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, Benimle Oynar Mısın?, Zenne, Dedemin İnsanları, Beni Unutma, Bir Bulut Olsam, Gölge, Sessiz Fırtına, Yalancı Yarim, Mavi Kuş, Hokkabaz, Üçe Karşı Truva.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal