Barış Abisiz 19 Senelik Hasret!

7'den 77'ye her insanın yakından tanıdığı bir isim olmayı başaran, şarkılarıyla yalnızca kendi zamanının değil gençlerin de sesi olan Barış Manço ardında bıraktığı 200’ü aşkın beste, 12 altın ve bir platin albümle ölümünün 19. senesinde de unutulmadı.

01.02.2018-11:50 - (Son Güncelleme: 01.02.2018-11:47) Barış Abisiz 19 Senelik Hasret!

Yalnızca albümleri ve sempatik kişiliğiyle değil aynı zamanda kültürü ve kıtalar arası yolculuklarıyla bir dünya yıldızı olmayı başaran Barış Manço, bundan 19 sene önce hayata veda etmişti.

1943 yılında dünyaya gelen Barış Manço, yaşamı boyunca pek çok ilklere imza attı ve halen büyük bir zevkle dinlediğimiz şarkıların altına da ismini yazdırdı.

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Barış Manço 2 Ocak 1943 yılında İstanbul’da doğmuştur. Annesi ve babası O çocukken yollarını ayırmıştı. Babasıyla kalan Barış Manço, babasını da erken yaşta kaybetmesiyle tek başına kalmıştır.

Lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamıştır. Liseden sonra ise Belçika’da güzel sanatlar eğitimi almıştırr. Akademi hayatı başarılı geçen Barış Manço, müziğe olan ilgisinin 2 yaşlarındayken başlaması sonucunda yurda dönüş yaptığında yayınladığı Dağlar Dağlar isimli şarkısıyla büyük çıkış yelde etmiştir. Tarzı Anadolu kökenli Rock olan sanatçı birçok grupta yer almış ve gruplar kurarak konserler vermiştir.

Barış Manço, ilk çıkış yakaladığı senelerde birçok sanatçıyla da beraber çalışmıştır. Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile Kaygısızlar grubunda yer almıştır. Bu gruptan ayrılıp Avrupa’da yeni bir grup kurmuştur ancak pek fazla kalıcı olamadı.

Sanatçının daha çok tanınması, Kurtalan Ekspres isimli müzik grubunun kurulmasıyla birlikte oldu. Birçok konser veren sanatçının ikiyüzü aşkın bestesi vardır. 12 altın bir platin albüm ödülleri bulunan sanatçıyı Barış Manço yapan özellikler, kendine has jest ve mimikleriyle birlikte özgün söz ve besteleridir.

Barış Manço, Anadolu halkının manevi fikir ve his dünyasından konu edinerek tarzını Batı ile kolektif bir şekilde sergilemiştir. Bu sebeple çok sevilmiştir. Şarkıları çok sevilen sanatçının eserleri birçok dünya diline çevrilmiştir.

Barış Manço 1978 senesinde Lale Manço ile dünya evine girmiştir. İki erkek çocuğu olmuştur. Sanatçı 31 Ocak 1999 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal